Skip to content
Newsfeed

Hoogtepunten van de Paris Fashion Week SS24

5 oktober 2023 15:22
Hoogtepunten van de Paris Fashion Week SS24

Afgelopen week vond de Paris Fashion Week plaats. Van maandag 25 september tot en met dinsdag 3 oktober 2023 toonden diverse merken en designers hun collectie voor komend zomerseizoen. Naast kleding werden er ook sneakers getoond. Bekijk hier een aantal hoogtepunten van de Paris Fashion Week SS24.

Paris Fashion Week SS24

De Paris Fashion Week is ieder jaar een groot fenomeen. Tijdens deze week tonen de grootste merken en designers hun collecties voor komende seizoenen op de meest extravagante runways. Afgelopen week toonden merken als Balenciaga, Jacquemus, Dior, Saint Laurent, sacai en Louis Vuitton hun collectie.

Kijkend naar de aanwezigen, ontbrak het dit jaar niet aan de streetwear en sneakers. Tijdens de laatste week van september is ieder jaar de vraag wat het weer gaat brengen. Het dragen van laagjes is dan altijd een sterke keuze, zo ook dit jaar. Blazers en cardigans lijken een terugkeer te maken. Ook leren jacks, oversized of croppped, waren favoriete kledingitems bij de aanwezigen.

Paris Fashion Week SS24
Foto’s Jimin Jeon
Paris Fashion Week SS24

Op het gebied van sneakers werden er ook dit jaar weer unieke collabs getoond op de runway. Een opvallende collab die tijdens deze week getoond werd, is de Miu Miu x New Balance 530. De sneaker heeft een vintage uitstraling gecombineerd met opvallende details. Daarnaast kunnen we een collab van Auralee en New Balance verwachten, en komen Yohji Yamamoto en adidas met een uitgebreide collectie.

Ook de gasten die aanwezig waren bij de runways brachten hun beste sneakers mee. De Balenciaga Bouncer en Runner blijkt nog altijd een favoriet te zijn bij velen, evenals de recent gereleasede Nike Air Adjust Force in samenwerking met AMBUSH. Ook de Nike Shox TL en Air Max Plus 3 silhouetten maken hun comeback voor het komende seizoen.

Bekijk hieronder een aantal sfeerbeelden van de Paris Fashion Week SS24. Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor meer nieuwsberichten als deze.

Paris Fashion Week SS24
Paris Fashion Week SS24