Skip to content
Editorial

Homegrown: Filling Pieces werkt samen met Zalando aan ‘You Are Invited’ collectie

12 maart 2023 20:42
Homegrown: Filling Pieces werkt samen met Zalando aan ‘You Are Invited’ collectie

In Homegrown kijken we naar het laatste nieuws in de Nederlandse mode- en sneakerscene. Deze keer lichten we de nieuwste Filling Pieces samenwerking uit. Het Amsterdamse merk is samen gaan werken met Zalando aan een uniseks collectie, ‘You Are Invited’.

Filling Pieces

Filling Pieces is een Amsterdams kleding- en schoenenmerk dat in 2009 is opgezet door Guillaume Philibert. Het merk staat bekend om hun unieke mix van high-end en streetwear designs, met een focus op het creëren van schoenen met een hoge kwaliteit.

Guillaume begon het merk met een eenvoudige missie: de kloof tussen high-end mode en streetwear overbruggen door een product te creëren dat zowel stijlvol als toegankelijk is. Hij liet zich inspireren door Amsterdam en de diverse straatcultuur, maar ook door zijn passie voor architectuur en design. Filling Pieces groeide snel in Nederland en breidde zich uit naar de internationale markt, waar de producten nu in meer dan vijftig landen worden verkocht.

Filling Pieces
Filling Pieces

Naast de schoenenlijn heeft Filling Pieces zich ook uitgebreid naar kleding, met een reeks op streetwear geïnspireerde stukken die de kenmerkende stijl van het merk weerspiegelen. De inzet van het merk voor duurzaamheid groeit. Zo gebruiken ze waar mogelijk milieuvriendelijke materialen en productiemethoden.

Filling Pieces is een merk dat naam heeft gemaakt in de mode-industrie en blijft groeien in populariteit onder modeliefhebbers wereldwijd. De mix van high-end en streetwear items, toewijding aan kwaliteitsvakmanschap en aandacht voor duurzaamheid maken het een merk dat relevant blijft in de huidige tijdgeest.

Filling Pieces x Zalando

Filling Pieces en Zalando hebben de handen ineen geslagen voor een exclusieve samenwerking. Het Nederlandse streetwear-merk en de online retailer hebben gezamenlijk een nieuwe collectie gelanceerd, die bestaat uit unieke sneakers en kleding.

Het Amsterdamse modemerk staat bekend om minimalistische ontwerpen en hoogwaardige materialen. De nieuwe collectie voor Zalando is daar geen uitzondering op. De schoenen uit de collectie zijn gemaakt van premium leer en suède. Ook hebben ze opvallende details, zoals ruige hakken en transparante zolen. De kledinglijn bestaat uit unieke items zoals korsetten, leren jassen en broeken, maar ook wat simpelere items zoals een geribbelde trui.

Filling Pieces Zalando
You Are Invited

De samenwerking tussen Filling Pieces en Zalando is niet alleen goed nieuws voor liefhebbers van streetwear, maar ook voor de Nederlandse mode-industrie. Het geeft aan dat Nederlandse merken en retailers samen kunnen werken om iets unieks te creëren. Deze samenwerking laat zien dat mode niet alleen draait om stijl, maar ook om kwaliteit en een diepere visie.

Volgens Guillaume is deze samenwerking meer dan alleen een commerciële samenwerking tussen twee merken. Het gaat er ook om dat Filling Pieces en Zalando hun krachten bundelen om mensen samen te brengen en creativiteit te inspireren.

De keuze voor het Amsterdamse merk om met de online retailer te gaan werken omdat online steeds meer de realiteit wordt. Filling Pieces wil een bepaalde toegankelijkheid behouden die zij bij Zalando nog steeds kunnen hebben.

De ‘You Are Invited’ collectie

De nieuwe ‘You Are Invited’ collectie draait om inclusiviteit. Zo is de collectie zowel genderless als size-inclusive. Filling Pieces vindt deze elementen erg belangrijk omdat het merk ontstaan is uit de ideologie om mensen samen te brengen.

De collectie bestaat uit zes verschillende schoenen, waaronder drie nieuwe modellen. Elk paar schoenen heeft een eigen verhaal en is geïnspireerd door de reis die Filling Pieces heeft afgelegd sinds de start van het merk.

Het ontwerpproces voor deze collectie was een echte samenwerking tussen beide merken. Philibert en zijn team werkten samen met Zalando om hun ideeën uit te werken en tot leven te brengen. Het resultaat is een collectie die zowel de filosofie van Filling Pieces als de expertise van Zalando weerspiegelt.

De oprichter van het Amsterdamse merk benadrukte ook hoe belangrijk het was om deze samenwerking te hebben in een tijd waarin samenwerking en verbinding worden gewaardeerd. Hij beschreef de collectie als “een viering van samenwerking en verbinding tussen twee merken die een gemeenschappelijke passie delen”.

Filling Pieces en Zalando hebben luxe aan de collectie toegevoegd door middel van de kwaliteit van de producten en het materiaalgebruik, maar ook door het gevoel dat de collectie aan je geeft.

De Filling Pieces x Zalando ‘You Are Invited’ collectie is nu verkrijgbaar op de website van het online platform.