Skip to content
Staff Picks

Hoe style ik Gorpcore sneakers

12 januari 2023 18:23
Hoe style ik Gorpcore sneakers

De Gorpcore trend is anno 2023 terug van weggeweest. Outdoor kleding, sneakers en accessoires worden op een zo creatieve manier mogelijk gestyled wat resulteert in nonchalante fits. Style jouw Salomon’s of HOKA sneakers met een functionele cargobroek en maak je outfit af met accessoires van The North Face.

Hier geven we je inspiratie tips over hoe je jouw Gorpcore outfit het best kunt stylen.

Gorpcore sneakers

Gorpcore sneakers
Asphaltgold
Gorpcore sneakers

In de Gorpcore style, gaat het om functionele items en outdoor gear. De term Gorpcore komt van ‘Good Ol’ Raisins and Peanuts’, een benaming voor het combineren en stylen van uiteenlopende stijlen.

Het jaar 2022 was het jaar van outdoor merk Salomon, een merk dat in 1947 werd opgericht en bekend staat om zijn outdoor silhouetten. Ook Asics keerde in dit jaar terug en domineerde de sneaker scene met praktische, retro sneakers.

Gorpcore sneakers

De functionaliteit van de sneakers gaat goed met de nonchalante stijl van de Gorpcore style. Combineer je sneakers met GORE-TEX items en maak jou outfit af met bijhorende accessoires. Bekijk hieronder een aantal styling tips.

Outdoor broeken

Carhartt WIP Regular Cargo Pant

CARHARTT WIP REGULAR CARGO PANT
Asphaltgold
CARHARTT WIP REGULAR CARGO PANT

De Carhartt WIP Regular Cargo Pant heeft een losse fit. De broek kleurt groen en is gemaakt van stevig katoen. Op de heupen zijn zakken gezet waar je gemakkelijk je spullen in kwijt kan. Het Carhartt WIP logo is te zien op de zakken en op de binnenzijde van de broek. De broek is nu ook in de sale te verkrijgen bij Asphaltgold.

Patta Basic Cargo Pants

Patta Basic Cargo Pants
Patta
Patta Basic Cargo Pants

De Patta Basic Cargo Pants is met zijn basic design goed te combineren in verschillende outfits. Het item komt in een taupe kleur en heeft zakken op de heupen gezet. Op de zak is het Patta logo gezet. De broek is met de trekkoorden bij de enkels te verstellen.

Nike ACG Smith Summit Cargo Pants

Nike ACG SMITH SUMMIT CARGO PANTS
BSTN
Nike ACG SMITH SUMMIT CARGO PANTS

De Nike ACG Smith Summit Cargo Pants is onderdeel van de ACG-lijn. De ACG collectie is ontworpen voor outdoor activiteiten en staat voor ‘All Conditions Gear’. Deze cargobroek is met zijn outdoor look goed te combineren in verschillende Gorpcore outfits. De broek is voorzien van zakken over het gehele design. Ook kunnen de broekspijpen er afgeritst worden.

Functionele sweaters

Stone Island Crewneck Cotton Fleece

Stone Island CREWNECK COTTON FLEECE
BSTN
Stone Island CREWNECK COTTON FLEECE

Het merk Stone Island staat bekend om het innovatieve gebruik van materialen. Deze crewneck is met zijn roze kleur een opvallend item en is goed te stylen met cargo broeken. Op de mouw is het Stone Island label gezet. De crewneck is van 100% katoen.

Patagonia M’s Classic Retro X Jacket

Patagonia M's Classic Retro X Jacket
Freshcotton
Patagonia M's Classic Retro X Jacket

De Patagonia M’s Classic Retro X fleece heeft een zachte feel. Het merk Patagonia staat bekend om zijn outdoor kleding en staat voor duurzaamheid binnen de fashion industrie. Het fleece vest kleurt diepblauw en heeft op de borst een pocket. Hierop is het Patagonia logo te zien. Rode details contrasteren goed met de donkerblauwe kleur van het item.

Nike ACG ‘Wolf Tree’

Nike ACG 'Wolf Tree'
Nike
Nike ACG 'Wolf Tree'

De Nike ACG ‘Wolf Tree’ is er eentje voor de dames en is ook onderdeel van de ACG-lijn. Het item kleurt beige en heeft bruine elementen op de mouwen en romp. Op de borst is het ACG-logo gezet. De trui is gemaakt van 100% polyester. De fleece is voorzien van zakken bij de heupen.

Outdoor jackets

The North Face Denali Anorak

The North Face Denali Anorak
BSTN
The North Face Denali Anorak

De Denali anorak van The North Face heeft een praktisch design. Het item kleurt zwart en is gemaakt met waterbestendige materialen. The North Face staat bekend om zijn praktische designs en de Denali anorak is hier een goed voorbeeld van. Het item is voorzien van capuchon en heeft het logo op de borst.

Arc’teryx Thorium Jacket M Forage

Arc'teryx Thorium Jacket M Forage
Freshcotton
Arc'teryx Thorium Jacket M Forage

Het Arc’teryx Thorium jack is lichtgevoerd en is gemaakt van 100% nylon. Op de voor- en achter zijde is het Arc’teryx logo gezet. Het jack is voorzien van zakken en op de heupen en komt met binnenzakken waar je telefoon goed opgeborgen kan worden.

Accessoires

Maak je Gorpcore outfit compleet met een bijhorende muts. De beanie van Patagonia kleurt lichtblauw en is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Op de voorzijde is het Patagonia logo geplaatst. De Arc’teryx Mantis 2 Waist Pack is met zijn compacte formaat ideaal voor het opbergen van je telefoon, sleutels en portemonnee.

Dit zijn een aantal outfit ideeën voor jouw volgende Gorpcore outfit. Vergeet niet onze Sneakerjagers outfits Instagram te volgen (@outfitsbysneakerjagers) voor meer inspiratie.