Skip to content
Staff Picks

Hoe style ik de New Balance 550?

12 mei 2023 18:58
Hoe style ik de New Balance 550?

De New Balance 550 is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het meest verkochte NB-model. Maar de vraag blijft: hoe style je de New Balance 550 het beste? We got you! Hieronder ontdek je namelijk de beste outfitinspiratie!

New Balance 550

Voordat we je voorzien van de beste outfits, vertellen we je graag nog wat meer over de New Balance 550. Want vele zijn pas bekend geworden met dit model na 2020, terwijl de eerste release in 1989 was!

Wist je dat het model toen nog de “P550” heette en werd uitgebracht als een basketbalschoen? Al kennen we nu de meeste basketbalschoenen als een high-top model, was het in die tijd heel normaal om een low-top uit te brengen voor basketbal.

Het ontwerp van deze low-top had een strak en eenvoudig ontwerp. En nog steeds bestaat het uit een hoogwaardig bovenwerk van glad en geperforeerd leer, gecombineerd met een ademende mesh voering en een rubberen zool. Daarnaast kreeg de NB550 vroeger bijna altijd een colorway die uit slechts twee kleuren bestond. Al zijn deze ontwerpen uit de jaren 80 en 90 nog steeds erg geliefd, zien we nu ook steeds vaker kleurrijke colorways verschijnen.

Met tientallen diverse colorways, kun je de New Balance 550 op veel verschillende manieren stylen. Van losvallende kleding tot een sportieve look en kun je ze dragen op zowel het werk als een uitstapje in het weekend.

New Balance 550 style
Asphaltgold
New Balance 550 outfit

Jeans & broeken

Door de retro-stijl van de New Balance 550, kun je met jeans en broeken een casual en stijlvolle look creëren die geschikt is voor verschillende gelegenheden.

Levi’s 501

Levi's 501 outfit
Solebox
Levi's 501 style

Een iconisch stuk denim dat al decennia populair is en lang in de mode zal blijven is natuurlijk de Levi’s 501! Door de klassieke, tijdloze uitstraling van beide items passen de 501 en NB550 perfect bij elkaar! Daarnaast heeft de Levi’s 501 een rechte pijp en een regular fit die je goed kunt stylen met de iets bredere zool van de New Balance 550.

Nike Sportswear Tech Pack Woven Trousers

Nike Sportswear Tech Pack Men's Woven Trousers
Footshop
Nike Sportswear Tech Pack Woven Trousers style

De Nike Sportswear Tech Pack broek heeft een slanke pasvorm en een subtiele textuur. Hierdoor gaat het uitstekend samen met de gestroomlijnde en moderne uitstraling van de NB550! Ook is het gemaakt van een comfortabel en ademend materiaal dat perfect is voor dagelijks gebruik.

Shorts

We begrijpen het natuurlijk goed dat je tijdens de warmere maanden vooral shorts wilt dragen. Gelukkig style je deze ook eenvoudig bij de New Balance 550! Afhankelijk van de stijl en het ontwerp van de shorts, kunnen ze de casual, relaxte uitstraling van de sneakers versterken of een wat formelere look creëren.

New Balance Small Logo Shorts

New Balance Small Logo Shorts outfit
New Balance
New Balance Small Logo Shorts style

Het design van de New Balance Small Logo Shorts is minimalistisch, met subtiele branding. Deze uitstraling sluit perfect aan bij de klassieke esthetiek van de NB550 sneakers. Bovendien hebben de NB shorts een relaxte pasvorm en zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te combineren met verschillende outfits en New Balance 550 colorways!

Dickies Duck Canvas Short

Dickies Duck Canvas Short outfit
Solebox
Dickies Duck Canvas Short style

De Dickies Brown Duck Canvas Short heeft een robuuste uitstraling door het gebruik van stevig canvas en het klassieke ontwerp van Dickies. Daarnaast kun je het bruine kleurenpalet mooi contrasteren met de colorways van de New Balance 550. Zo creëer je eenvoudig een stijlvolle en opvallende look!

T-shirt

Het uitdagende van T-shirts is dat je door de juiste keuze te maken, je de kleuren en details van de New Balance 550 kunt aanvullen en accentueren. Bovendien kun je zowel gaan voor een basic T-shirt als een opvallend design.

Carhartt WIP Short Sleeve Pocket T-shirt

Carhartt WIP Short Sleeve Pocket T-Shirt style
SNIPES
Carhartt WIP Short Sleeve Pocket T-Shirt outfit

Beginnend met een basic wit T-shirt, namelijk de Carhartt WIP Short Sleeve Pocket T-shirt. De klassieke pasvorm en het subtiele borstzakje geven een stijlvolle touch aan jouw outfit. Door de neutrale kleur kun je het Carhartt WIP T-shirt gemakkelijk stylen bij de verschillende colorways van de New Balance 550!

By Parra Spirits of the Beach T-shirt

By Parra Spirits of the Beach T-shirt outfit
Footshop
By Parra Spirits of the Beach T-shirt style

Meer levendige kleuren toevoegen aan je outfit? Dat kan met het unieke en opvallende design van de hand van kunstenaar Parra! Hiermee maak je een statement en vul je tegelijkertijd de kleuren van je sneakers aan. Ook heeft het een comfortabele en lichte katoenen stof, waardoor het perfect is voor de warmere dagen.

Hoodies

Een hoodie kan een extra laag toevoegen aan je outfit voor extra comfort en stijl. Daarnaast zijn hoodies verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen. Zo kun je ze eindeloos combineren met een style die bij jou past en de kleuren van de NB550 sneakers!

Asphaltgold Essential Hoodie

Asphaltgold Essential Hoodie Navy Blue
Asphaltgold
Asphaltgold Essential Hoodie Grey

Wil je er graag op los combineren? Style je outfit dan met een van de vele Asphaltgold Essential Hoodies! De minimalistische en tijdloze uitstraling maakt het de perfecte combinatie voor verschillende looks. Door de verschillende neutrale kleuren kun je de hoodie bovendien perfect combineren bij de verschillende kleuren van de New Balance 550 schoenen!

Tommy Hilfiger Sweatshirt Tommy Jeans College Pop Hoodie

Tommy Hilfiger Sweatshirt Tommy Jeans College Pop Hoodie outfit
Footshop
Tommy Hilfiger Sweatshirt Tommy Jeans College Pop Hoodie style

Een andere hoodie die voor een casual en comfortabele stijl zorgt, is de Tommy Hilfiger Sweatshirt Tommy Jeans Relaxed College Pop Hoodie. De comfortabele en relaxte pasvorm maakt het een ideaal kledingstuk voor dagelijks gebruik. Daarnaast is de Tommy Jeans branding op de voor- en achterkant een geweldige aanvulling, wat een extra laagje style toevoegt aan je outfit!

Accessoires

Accessoires zijn de perfecte manier om je New Balance 550 style helemaal compleet te maken. Of je nu gaat voor een subtiele finishing touch of juist voor een statement piece, accessoires kunnen je look net dat beetje extra geven. Denk bijvoorbeeld aan een pet, sokken, tas of een paar veters met een opvallende print.

New Balance 6 Panel Classic Hat

New Balance 6 Panel Classic Hat Steel
New Balance
New Balance 6 Panel Classic Hat Natural Indigo

De New Balance 6 Panel Classic Hat heeft een minimalistisch ontwerp met het herkenbare NB-logo op de voorkant. De pet is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor het altijd perfect past bij de colorway van jouw New Balance 550! Bovendien zorgt het niet alleen voor een casual en coole uitstraling. Het biedt ook nog eens bescherming tegen de zon tijdens de warmere dagen.

SNIPES Small Logo Essential Crew Socks (3-Pack)

SNIPES Small Logo Essential Crew Socks (3-Pack) black/white/grey
SNIPES
SNIPES Small Logo Essential Crew Socks (3-Pack) brwn/dk green/lgt gry

Een andere geweldige accessoire voor de NB550 sneakers zijn de SNIPES Small Logo Essential Crew Socks (3-Pack). Deze sokken hebben een eenvoudig ontwerp met het subtiele SNIPES-logo. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je kunt experimenteren met je creativiteit.

Hopelijk hebben deze styling tips je geholpen bij het samenstellen van een outfit rondom jouw New Balance 550 sneakers. Wil je graag meer outfit inspiratie opdoen? Bekijk dan ook onze andere style guides!