Skip to content
Staff Picks

Hoe style ik de adidas Spezial?

12 september 2023 07:31
Hoe style ik de adidas Spezial?

De adidas Spezial, oorspronkelijk ontworpen als een handbalschoen in 1979, heeft een rijke geschiedenis en is uitgegroeid tot een ware klassieker binnen de wereld van sneakers. Gedragen door sporters en sneakerliefhebbers over de hele wereld, heeft de Spezial zijn eigen unieke esthetiek en stijl. Benieuwd hoe je deze sneaker het beste kunt stylen? Hier vind je enkele stijltips om het beste uit deze iconische sneakers te halen!

adidas Spezial

De adidas Spezial, een waar icoon binnen de wereld van sneakers, heeft een intrigerende geschiedenis die teruggaat tot zijn oorsprong als handbalschoen in 1979. Het viel op door zijn innovatieve ontwerp, dat gebruikmaakte van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën voor die tijd.

De sneaker vond snel zijn weg naar de harten van handballers in Duitsland, Nederland en Scandinavië, maar zijn ware transformatie naar mode-item vond plaats in de jaren ’80 met de opkomst van de ‘casual’ cultuur in de voetbalwereld.

adidas spezial
Foto van adidas

In het Verenigd Koninkrijk, waar diverse subculturen tot bloei kwamen, werd de Spezial al snel een onmisbaar element in de modewereld, vooral onder voetbalsupporters. Waarbij tot op de dag van vandaag het silhouet nog steeds populair is.

In de daaropvolgende decennia heeft de adidas Spezial zijn status als een tijdloze klassieker behouden. Het blijft een veelgeprezen sneaker die zowel sportliefhebbers als modeliefhebbers aanspreekt. Sinds 2015 wordt de lijn geleid door Gary Aspden, een Britse modeontwerper en brand expert. In de afgelopen jaren heeft Aspden onder de naam Spezial bij adidas meerdere tijdloze collecties gelanceerd.

Sneaker District
Foto’s van Sneaker District

De adidas Spezial is op dit moment verkrijgbaar bij verschillende winkels. Raadpleeg de sneaker zoekmachine voor een volledig overzicht. Hier zijn enkele suggesties over hoe je deze sneaker het beste kunt stylen.

Denim

AMI Denim Pencil Skirt

END. Clothing

We beginnen onze top picks met een skirt van AMI. De rok heeft een gemiddelde lengte met een split aan de voorkant en achterkant, wat zorgt voor extra bewegingsvrijheid. De rok is afgewerkt met vijf zakken voor al je essentials.

OBEY Hardwork Carpenter Denim Light Indigo

Freshcotton

De broek van OBEY heeft een relaxed-fit en is gemaakt van 100% katoenen denim. De losse pasvorm biedt bewegingsvrijheid en het katoenen denim is ademend en zacht. Voor een stoere look is dit de juiste keuze.

Stüssy Denim Work Pant

Asphaltgold

Wil je liever een iets opvallender ontwerp? Dan is deze broek van Stüssy wat voor jou. Het opvallende ontwerp van deze broek zal zeker de aandacht trekken, vooral met de padded stukken.

Basic Tee

Arte Antwerp Tommy Back Logo T-Shirt

AFEW

Mix een denim stuk met dit Arte T-shirt. Terwijl het shirt een bescheiden logo op de borst heeft, zorgen de blauwe accenten aan de achterkant voor een opvallend detail dat de aandacht trekt. Een stijlvolle keuze voor je outfit.

Carhartt WIP Nelson Grand T-Shirt

END. Clothing

De Nelson Grand tee van Carhartt WIP is een tijdloze basis voor je look. Het shirt is gemaakt van biologisch katoen en is voorzien van het iconische vierkante logo van het merk op de voorzak.

adidas 3-Stripes Short Sleeve Tee

Footshop

Wil je je sneakers combineren met een ander kledingstuk uit de adidas collectie? Dit shirt is een uitstekende keuze. De adidas Spezial is verkrijgbaar in diverse kleuren, dus welke kleur je ook kiest, dit shirt past perfect dankzij zijn witte en zwarte kleurencombinatie.

Flanel

Dickies Hope Stripe Shirt

Dickies flanel
BSTN
Dickies flanel

Het Hope Stripe Shirt van Dickies combineert stijl en comfort. De relaxte pasvorm, rechte zoom en handige voorzakken maken het een veelzijdige aanvulling op je garderobe voor zowel warmte als stijl.

A.P.C. Basile Overshirt

Footdistrict

Als laatste kledingstuk hebben we deze flanel van A.P.C. De vrolijke roze kleur voegt net dat beetje extra pit toe aan je look. Combineer het met je favoriete denim stuk en de adidas Spezial voor een stijlvolle en toch relaxte uitstraling.

Accessoires

Maak je adidas Spezial outfit compleet met deze accessoires. De Herschel tas is een praktische crossbody tas die je outfit extra dimensie geeft, terwijl de adidas sokken een mooie aanvulling vormen voor je algehele look.

Foot Locker
Foot Locker

Dit waren slechts enkele inspiratietips voor het stylen van de adidas Spezial. Combineer de sneakers met je persoonlijke favoriete kledingstukken. Vergeet niet om de releasekalender in de gaten te houden voor de nieuwste updates over de adidas Spezial.