Skip to content
Newsfeed

Highsnobiety en BAPE komen voor een vierde keer samen

26 september 2023 12:23
Highsnobiety en BAPE komen voor een vierde keer samen

A BATHING APE viert dit jaar, 2023, zijn 30e verjaardag, en om dit jubileum te vieren, slaat Highsnobiety opnieuw de handen ineen met het merk. Het is maar liefst de vierde keer dat deze twee grote namen samenkomen om een collectie te creëren.

Highsnobiety x BAPE
Highsnobiety x BAPE

Voor hun vierde collab hebben ze 19 verschillende items ontworpen, allemaal als eerbetoon aan het iconische ‘STA’-logo dat teruggaat naar de beginjaren van BAPE. De collectie bestaat uit co-branded varsity-jassen, trainingsbroeken, hoodies, sweatshirts, T-shirts en baseballcaps. Maar ook de BAPE STA en ROAD STA EXPRESS zijn in een nieuwe jasje gestoken.

De BAPE STA is gemaakt van hoogwaardig leer in een neutrale beige tint en is voorzien van een opvallend, getextureerd STA-logo dat langs de zijkanten van het bovenwerk loopt. De branding wordt afgemaakt met een APE HEAD dubrae.

Ook de ROAD STA EXPRESS heeft een nieuwe look gekregen. Het bovenwerk van deze lifestyle-schoen komt in een combinatie van harige suède panelen en grove beige mesh. De stevige Vibram buitenzool zorgt voor extra grip.

Highsnobiety x BAPE
Highsnobiety x BAPE

Wat deze collectie extra speciaal maakt, zijn de kleurtinten die zijn gebruikt: ivoor, beige en houtskool. Door het gebruik van deze kleuren kunnen de stukken gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd.

De release van de vierde samenwerking staat gepland op 27 september 2023. De collectie zal te koop zijn in de Highsnobiety-app, de Highsnobiety Shop en bij geselecteerde BAPE-winkels. Benieuwd naar het verhaal achter de BAPE STA sneaker? Lees dan: Het verhaal achter de controversiële BAPE STA sneaker.