Skip to content
Brand

Het verhaal van The North Face’s Trans-Antarctica collectie ❄️

17 oktober 2021 10:00
Het verhaal van The North Face’s Trans-Antarctica collectie ❄️

Tijdens het ontwerpproces van het design team van The North Face proberen ze altijd na te denken over alle mogelijke weersomstandigheden. Voor ons in Nederland is een fleece vest met een dikke winterjas in december genoeg. De zes avonturiers die de 1990 International Trans-Antarctica Expedition deden hadden toch wat meer kleding nodig.

1990 International Trans-Antarctica Expedition

In 1990 vond de International Trans-Antarctica Expedition plaats. Deze expeditie was meer dan zesduizend kilometer lang en duurde maar liefst tweehonderdtwintig dagen. Voor het eerst ging men dwars door Antarctica heen zonder mechanische apparatuur.

Zes mannen uit allerlei verschillende landen waagden zich aan dit avontuur. Om de kou te doorstaan moesten zij goede gear en kleding hebben. Alle zes de mannen droegen het outdoor merk The North Face. Op sommige momenten was het zelfs honderddertien graden onder nul.

De items die de expeditieleden droegen werden vanaf dat jaar de ‘Trans-Antarctica Expedition’ (TAE) items genoemd.

1990 International Trans-Antarctica Expedition
Image by Per Breiehagen

The North Face Trans-Antarctica collectie

De reissue van The North Face Trans-Antarctica collectie is getest door atleten en in hele koude gebieden. Niet alleen sporters en mensen die expedities willen uitvoeren zijn fan van de TAE collectie, ook de gewone lifestyle consument van The North Face. Met deze reden willen zij actiever zijn op deze markt.

In de nieuwe collectie zitten parka’s, fleece vesten, hoodies en broeken. Op al deze items zit een patch met het logo van The North Face en de vlaggen van de expeditieleden uit 1990. Ook het logo van de International Trans-Antarctica Expedition is te vinden op alle items.

De kledingstukken uit deze TAE collectie zijn niet hetzelfde als de gewone parka’s en fleece vesten die we in Nederland dragen. De items bevatten extra elementen tegen de kou uiteraard, maar ook voor ultieme functionaliteit.

De parka in deze collectie bevat plooien in de mouw waardoor de arm makkelijker en soepeler kan bewegen. Bij de capuchon, taille en onderste zoom zitten koordjes waarmee je de strakheid van de jas kan aanpassen. Dit houdt de kou tegen. Deze aanpassingen zaten ook op de originele TAE parka’s uit 1990.

The North Face Trans-Antarctica Parka

De enige aanpassingen die zijn gedaan hebben te maken met juridische redenen. Het logo van de Sovjet-Unie werd vervangen door de vlag van Rusland en in plaats van de vlag van China hebben ze het The North Face logo gebruikt op een rode achtergrond. Zonder deze aanpassingen waren ze een exacte replica.

Naast deze aanpassingen zijn er ook aanpassingen gedaan op het gebied van milieu. Er zijn gerecyclede stoffen gebruikt en Dryvent waterproof materiaal. Het dons dat in de jas zit is verantwoordelijk ingekocht.

Zelfs de kleuren van de kledingitems zijn hetzelfde gebleven. Deze opvallende kleuren werden gebruikt zodat de expeditieleden goed opvielen in het witte landschap van Antarctica.

Alle kleding items

De parka’s zijn in drie verschillende kleuren verkrijgbaar.

tnf trans-antarctica parka
the north face trans-antarctica parka
tnf trans-antarctica parka

De fleece vesten zijn in twee kleuren verkrijgbaar en passen bij de kleuren van de parka’s.

the north face trans-antarctica fleece
tnf trans-antarctica fleece

De hoodies zijn in vier verschillende kleuren te koop en hebben dezelfde plooien op de mouw als de parka’s.

tnf trans-antarctica hoodie
the north face trans-antarctica hoodie
tnf trans-antarctica hoodie
the north face trans-antarctica hoodie

Ten slotte de drie broeken die matchen bij de parka’s.

tnf trans-antarctica broek
the north face trans-antarctica parka
tnf trans-antarctica broek

Wil jij altijd en overal op de hoogte zijn van het laatste nieuws in de sneaker wereld? Volg ons dan op Instagram en houd onze blogs regelmatig in de gaten.