Skip to content
Upcoming

Het verhaal achter de Nike Vapormax

16 mei 2018 12:06
Het verhaal achter de Nike Vapormax

Het VaporMax model was in 2017 op de Air Max Day gereleased, en meteen een groot succes! De Nike VaporMax staat vooral bekend om zijn unieke opvallende Air sole unit die over de gehele zool te vinden is. Ondertussen is de sneaker eentje die de harten van sneakerheads en mode liefhebbers heeft gevangen.

Toch is de Nike VaporMax voor velen nog een mysterie. Vragen zoals, wat maakt de VaporMax zool speciaal? Of hoe is de VaporMax ontstaan? Dit ga ik voor jullie beantwoorden! Wie weet loop jij straks met opgeheven hoofd op de nieuwste VaporMax…Be aware of what you wear 😉

Vele weten niet dat de de VaporMax zool is ontworpen voor het streven naar duurzaamheid. Nike heeft onlangs stapsgewijze illustraties en enkele indrukwekkende statistieken van de productie van de VaporMax uitgebracht. Volgens Nike bestaan de Air sole units uit 75% gerecycled materiaal en zijn exclusief bij de Air Manufacturing Innovation Plants in Oregon en St. Louis ontworpen.


Het creëren van de Nike VaporMax

De 10 stappen voor het creëren van een VaporMax Air sole unit begint met twee vellen van thermoplastisch polyurethaan die vervolgens in een thermoforming machine gaan. Thermoplastisch elastomeer (TPE) is ook wel een technische rubber.

Een verwarmingssysteem verwarmt de bladen op de gewenste temperatuur zodat klemmen kunnen worden ingesteld op zijn plaats

De klemmen creëren mallen die een gids voor de vorm van de lucht-eenheden zijn.Na het klem proces hebben de mallen een herkenbare vorm. De randen worden tijdens het opruimproces nog duidelijker. Vervolgens wordt hydrofoor stikstof geïnjecteerd in de mallen. In de Air sole unit wordt ook hydrofoor stikstof geblazen om de airbags te vullen die een groot deel uitmaken van het systeem.

Na een laatste inspectie worden de zolen verzonden naar de Nike fabrieken om het proces te voltooien. Al het overtollig afval materiaal wordt verzameld en hergebruikt in het bovengenoemde productieproces.


De Nike VaporMax in het dagelijks leven

De nieuwste innovatie van Air Max demping zorgt voor een ongelofelijk gevoel, van teen tot hak. De schoen heeft geen traditionele middenzool, waardoor Nike Air direct onder je voet zit. De demping beschermt tegen schokken tijdens je run. En de schoen zit ook nog eens heerlijk. Air VaporMax is veerkrachtig en zorgt voor een gevoel dat de zwaartekracht tart. Dit is een sneaker wat het waard is om te kopen!

De VaporMax is er in veel verschillende colorways, hieronder staat een van de nieuwste colorways. Het bovenwerk van de Nike Air VaporMax Flyknit 2 is bedekt met Zwart, Rood en Blauw. De Air Unit heeft donkerpaars blauwe kleur.

Nike Air VaporMax 2.0 in “Team Red”

Prijs: €210,-
Colorway: Zwart/Team Red/Racer Blue/Wit
Stylecode: 942843-006
Shoplink: Klik hier>>