Skip to content
Editorial

Het verhaal achter de sneakers van ARKK Copenhagen

18 juni 2023 13:57
Het verhaal achter de sneakers van ARKK Copenhagen

ARKK Copenhagen is tegenwoordig erg populair bij sneakerliefhebbers. Het merk, oorspronkelijk uit Scandinavië, werd in 2014 opgericht en heeft al veel verschillende modellen op de markt gebracht. ARKK Copenhagen wordt gekenmerkt door de moderne en tijdloze uitstraling van de sneakers. Lees hier meer over het merk.

Geschiedenis ARKK Copenhagen

ARKK Copenhagen is nog maar net in de game, maar is al een razend populair merk bij sneakerliefhebbers. Het merk werd in 2014 opgericht door Thomas Refdahl en Kasper Høj Rasmussen. De twee Deense designers waren op zoek naar het perfecte design waarin functionaliteit en het Scandinavische minimalisme centraal stond.

ARKK Copenhagen
Beeld ARKK Copenhagen

Na 18 maanden research gedaan te hebben, kwamen Refdahl en Rasmussen met de Raven Mesh S-E15. In dit langdurige researchproces werden de designs van ARKK Copenhagen uitgebreid getest om zo tot het beste resultaat te komen. Dat is gelukt, de Raven was binnen mum van tijd uitverkocht.

Sinds de release van het Raven silhouet heeft het merk diverse modellen uitgebracht. De sneakers hebben een minimalistisch design waarin innovatie centraal staat. Refdahl en Rasmussen wouden iets creëren met de geest van een Deens design, waar tijdloze designs samenkomen met alledaagse functionaliteit.

De sneakers worden voor hun release uitgebreid getest door designers verspreid over de hele wereld. De designs worden vervolgens met de hand gemaakt in Vietnam. Op deze manier behoudt het merk zijn belofte; het maken van de beste sneakers.

Populaire ARKK Copenhagen sneakers

Het eerste silhouet, de Raven, is nog altijd een geliefd model binnen ARKK Copenhagen. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende silhouetten bij gekomen, waaronder de Oserra, Novaklass en Dinasty. Evenals de Raven, delen ook deze sneakers een minimalistisch design en gebruiken ze innovatieve technologieën. Bekijk hieronder enkele populaire designs van het Deense merk.

ARKK Copenhagen Oserra

ARKK Copenhagen Oserra
Beelden: ARKK

De ARKK Copenhagen Oserra heeft een chunky silhouet. De sneaker gebruikt de materialen mesh en (vegan) leer. Het soepele bovenwerk zorgt voor een comfortabele fit van de sneaker. Het model komt met een EVA-middenzool die voor demping en comfort zorgt. ARKK brandings zijn over het hele silhouet geplaatst.

City Racr

ARKK Copenhagen City Racr

Een ander populair silhouet van ARKK, is de City Racr. De sneaker heeft een sportief design en combineert mesh met synthetische materialen. De middenzool komt met ARKK’s eigen AH2-technologie, wat A-Bounce materialen gebruikt. Het innovatieve en vooruitstrevende silhouet is in diverse colorways te verkrijgen.

Gravity

ARKK Copenhagen Gravity Leather Space-R

De Gravity ARKK Copenhagen’s nieuwste silhouet. De lightweight sneaker heeft een chunky uitstraling en combineert de mateiralen mesh en leer, wat zorgt voor een 3D-effect. Het moderne en tijdloze uiterlijk is kenmerkend voor ARKK, dit in combinatie met het vooruitstrevende Space-R element in de middenzool dat voor comfort zorgt.

Novaklass

ARKK Copenhagen Novaklass

Een ander silhouet uit de ARKK collectie, is de Novaklass. Het model heeft een strakke en tijdloze look en komt met een leren upper. Op het middenpaneel is het A-logo geplaatst. Suède elementen op de neus en hiel geven de sneaker een chique look. De Stratr65 sole-unit zorgt voor grip en comfort.

Dinasty

ARKK Copenhagen Dinasty

Tot slot hebben we de ARKK Copenhagen Dinasty. Het silhoeut combineert de materialen premium leer, suède en canvas. ARKK logo’s verschijnen op de zool en op de tong. De ERA-01 sole unit zorgt voor comfort en maakt de Dinasty een geschikte sneaker voor dagelijks gebruik.

Sale

Verschillende sneakers van ARKK Copenhagen zijn momenteel in de sale te verkrijgen. Klik op de button hieronder om de sale collectie te bekijken.

Mocht je meer van dit soort artikelen willen lezen, check dan onze nieuwspagina. Hier vind je al het nieuws omtrent komende releases, achtergrondverhalen en exclusieve interviews. Vergeet ook niet Sneakerjagers op Instagram te volgen en blijf up-to-date van het laatste sneaker nieuws.