Skip to content
Upcoming

Het verhaal achter de schoenen van Cristiano Ronaldo

20 september 2017 12:41
Het verhaal achter de schoenen van Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is op het moment één van de beste voetballers ter wereld. Nike heeft daarom een speciale collectie uitgebracht met verschillende hoofdstukken. Vandaag is de vijfde schoen bekendgemaakt "Chapter V". Eerst maar kort het verhaal achter de eerste vier en dan het nieuwe verhaal achter de vijfde van de collectie.

Chapter I "Savage Beauty"

De schoen bevat een lavaprint wat kenmerkt is voor het eiland waar hij is opgegroeid, namelijk Madeira. Het eiland zal altijd in zijn hart blijven en was dan ook trots dat er een schoen gemaakt werd speciaal voor hem.

Chapter II "Natural Diamond"

De schoen is blauw gekleurd met zwart. Daarnaast heeft het een diamante swoosh wat kenmerkt dat Ronaldo een diamant is. Toen ronaldo namelijk 12 jaar oud was verliet hij zijn thuis voor een kans op een profcarrière. Ronaldo werkt altijd hard en wilt altijd de beste zijn, een diamant is altijd te slijpen om nog mooier (beter) te worden.

Chapter III "Discovery"

Deze schoen is gemaakt ter ere van de ontdekking van Cristiano Ronaldo door Sir Alex Ferugson in een oefenwedstrijd tegen Manchester United. Vijf dagen na de wedstrijd was de transfer rond tussen Cristiano Ronaldo en Manchester United. De groene kleur op de schoen staat symbool voor de clubkleuren van Sporting Lissabon. Achterop de schoen staat de datum 07-08-03 dit is de datum dat de wedstrijd tussen Sporting Lissabon en Manchester United plaats vond.

Chapter IV "Forged For Greatness"

Deze schoen staat voor de switch naar nummer 7 bij Manchester United. Hiervoor speelde hij met nummer 28 die in romeinse cijfers op de hak staat geschreven. Hij had niet verwacht dat hij nummer 7 zou krijgen bij Manchester maar Sir Alex Ferguson stond erop. Ronaldo kreeg hierdoor een grote taak bij de club omdat hij wist welke grootheden in het shirt van Manchester hebben gespeeld met rugnummer 7.

Chapter V "Cut For Brilliance"

De witte kleuren zijn gekozen omdat hij nu een succes is bij zijn huidige club Los Blancos (Real Madrid). De diamante kleur over de schoen heen is omdat het een diamant is die perfect geslepen is en waar geen record meer veilig voor is. Het gekleurde bovenwerk (flyknit) staat voor het licht dat door een diamant heen gaat. Waar het in Chapter II nog een ruwe diamant is, is het bij Chapter V een perfect geslepen diamant die alleen maar presteert en alles binnenhaalt wat binnen zijn bereik ligt. Shop 'm 29 september 2017 om 09:00 uur hier >>

Chapter V
Stijlcode: 852511-401
Color: Blue Tint/Wit/Volt/Zwart
Hier verkrijgbaar vanaf 29 september 2017 om 09:00: Link >>

Chapter IV
Stijlcode: 852511-001
Color: Cool Grey/Wolf Grey/Total Crimson/Metallic Hematite
Hier verkrijgbaar in de sale: Link >>