Brand

Het verhaal achter de New Balance Made In US 990V2

8 november 2021 16:59
Het verhaal achter de New Balance Made In US 990V2

Over de jaren heen bracht New Balance een hoop iconische modellen uit, waaronder de 990V2. De sneaker is nu verkrijgbaar op de website van New Balance en om dit te vieren, vertellen wij het verhaal achter dit model.

New Balance

New Balance werd in 1906 opgericht door William J. Riley en werd origineel ‘New Balance Arch Support Company‘ genoemd. Het merk ontwierp verschillende items en accessoires die de pasvorm van de schoen verbeterden.

New Balance 990v2
Image by Sneakerjagers

Voor de naam ‘New Balance’ haalde William zijn inspiratie uit de kippen in zijn achtertuin. Deze bestudeerde en observeerde hij en zo ontwierp William zijn eerste steunzolen. Hierop waren drie steunplekken te vinden. William legde zijn klanten uit dat de drie-puntige poot van een kip voor een perfecte balans zorgde. Dit bracht hij terug in zijn steunzolen.

Images by Sneakerjagers
New Balance 990v2

Made in US 990v2

Het bedrijf groeide over de jaren heen steeds meer en brachten naast ondersteunende accessoires ook schoenen uit. Zo bracht het merk in 1982 het eerste variant van het 990 model uit. De schoen werd destijds uitgebracht als één van de duurste schoenen op de markt.

New Balance 990
Images by New Balance
New Balance 990

De 990 was opgebouwd uit verschillende technologieën en dit zorgde ervoor dat de schoen niet alleen stabiel was, maar ook dempend en flexibel. Deze functionaliteiten werden later de kernwaardes van de hardloopschoenen van New Balance.

Een aantal jaren later in 1998, paste New Balance het model aan en brachten vervolgens de 990v2 uit. De sneaker behield zijn technische opbouw, maar werd geïntroduceerd met een ABZORB middenzool. Dit zorgde voor ondersteuning en comfort.

Daarnaast werd er ook gebruik gemaakt van DuPont™ Engage® technologie en anti-slip rubber. Op het achterstuk van de zolen is een tranparante bubbel te vinden.

Images by Sneakerjagers

Het model heeft de naam ‘Made in USA’ gekregen. Dit omdat de kicks in Amerika worden geproduceerd. Zo heeft New Balance ook een aantal modellen die ‘Made in de UK’ heten, die, zoals de naam al doet verklappen, geproduceerd worden in de UK.

New Balance 990v2
Images by Sneakerjagers
New Balance 990v2

Shop de 990V2 nu bij New Balance

Inmiddels heeft het model een hoop kleurenschema’s ontvangen en is de sneaker ook terug te vinden in een hoop samenwerkingen. Nu is de 990V2 verkrijgbaar op de website van New Balance in een gloednieuw kleurenschema.

Deze kicks combineren verschillende grijstinten en zijn opgebouwd uit verschillende materialen. Zo is de basis gemaakt van mesh en zijn de overlays gemaakt van premium suède.

Op het middenpaneel is het N-logo zichtbaar in het grijs, deze is afgewerkt met een wit randje. Zoals eerder vermeld, zijn de zolen verwerkt met een ABZORB technologie. Dit zorgt voor extra demping en dient voor ondersteuning en comfort.

Daarnaast draagt het paartje een aantal reflecterende accenten. Deze zijn te vinden op het N-logo op het middenpaneel en op de tong. Wanneer je hier met een zaklamp op schijnt, geven deze elementen licht.

New Balance 990v2
Images by Sneakerjagers
New Balance 990v2

New Balance 990 series

Na de 990v2 volgde er nog een hoop andere vernieuwde varianten van het iconisch model. Deze paartjes zijn onderdeel van het 990 series van het merk. Zo deelde de creative director van New Balance, Teddy Santis, de eerste beelden van de 990v6 op Instagram.

Volgens Teddy heeft de 990v6 de elementen overgenomen die op de V3 en V4 te vinden zijn. Het variant heeft een aantal aanpassingen ontvangen, waaronder de basis onder het N logo. Zo plaatst de 990V6 zijn N logo niet op een suède basis, zoals wij van het model gewend zijn, maar op een basis gemaakt van mesh. Het paar zal hoogstwaarschijnlijk in 2022 gedropt worden.

Tot zo ver het verhaal achter de New Balance 990V2. Uiteraard kunnen wij nog een hoop colorways van het model in de toekomst verwachten.

The Turnover