Skip to content
Upcoming

Het verhaal achter de Air Jordan 6 “Infrared”

29 januari 2019 14:38
Het verhaal achter de Air Jordan 6 “Infrared”

De legendarische Air Jordan 6 “Infrared” zal op zaterdag 16 februari uitkomen. Naast dat de looks van de sneakers prachtig zijn, is het verhaal achter de sneaker is misschien nog wel mooier.

Het design

De Air Jordan 6 is ontworpen door de wel bekende Nike designer Thinker Hatfield. Na de Air Jordan 3, 4 en 5 was dit de vierde sneaker die Hatfield voor Michael Jordan ontwierp. Wat opvalt is dat Hatfield niet alleen nadacht over de looks van de sneaker maar ook zeker de functionaliteit. Een van de meest functionele aspecten van de sneaker is het rubberen bovenstuk van de tong. Hierdoor was de Jordan 6 gemakkelijk en snel aan te krijgen. Ditzelfde geld voor de heel tab achter op de sneaker. Hatfield vond zijn inspiratie voor deze heel tab bij de spoiler van een Porsche.

Ook de kleuren op het bovenwerk zijn niet zonder na te denken op de sneaker geplaatst. Zo is er bewijsmateriaal dat de verschillende kleuren op de upper een abstracter versie zijn van het nummer 23, Jordans nummer in die tijd bij de Chicago Bulls.

Niet alles op de Air Jordan 6 was helemaal nieuw. Zo was de zichtbare Air unit natuurlijk ook al aanwezig op de Air Jordan 3, 4 en 5. Ook de lace lock, die al eerder aanwezig was op de Air Jordan 5, zit op de Air Jordan 6.

De kleuren van de Air Jordan 6 zijn natuurlijk speciaal gekozen voor het tenue van de Chicago Bulls. In die tijd was het essentieel dat de kleuren van de sneakers passen bij het tenue van het team waar je speelt.

1990-1991 seizoen

De Air Jordan 6 werd gedragen door Michael Jordan in het seizoen 1990-1991. Dit seizoen was legendarisch. Michael Jordan begon dat jaar aan zijn zevende seizoen bij de Chicago Bulls. Na 3 jaar te stuiten op de Detroit Pistons van Isiah Thomas in de Conference Semi Finals en Conference Finals van de Playoffs begon Michael aan zijn zevende seizoen in de NBA. In het reguliere seizoen hadden de Chicago Bulls een record van 61 win partijen en 21 verlies partijen. Dat was genoeg om eerste te eindigen in de Eastern Conference en daarmee voordeel te behalen tijdens de NBA Playoffs.

Michael Jordan had dat reguliere seizoen een gemiddelde van 31.5 punten en was daarmee de beste in de NBA. Daarnaast had Jordan een gemiddelde van 6 rebounds, 5.5 assists, 2.7 steals en 1 block per wedstrijd. Hiermee werd Michael Jordan de ’91 Most Valuable Player, kwam hij in het First Team All-NBA, First Team All-Defensive en mocht hij voor de zesde keer meedoen met de NBA All-Star Game.

1991 Playoffs

In de NBA Playoffs werd het pas echt leuk. In de eerste rond van de Playoffs moest Michael Jordan en de Chicago Bulls het opnemen tegen de New York Knicks. Met de Jordan 6 “Infrared” aan zijn voeten wist hij een geweldige dunk de te maken over New York Knicks ster Partick Ewing. De Chicago Bulls wonnen de series met 3-0.

In de tweede ronde van de Playoffs namen de Chicago Bulls het op tegen de Philadelphia 76’ers. Na 4 wedstrijden stonden de Chicago Bulls met 3-1 voor. Nog één overwinning was nodig om door te gaan naar de volgende ronde. En dat gebeurde. Michael Jordan scoorde in Game 5 38 punten en hielp daarmee de Bulls naar een 100-95 overwinning op de Philadelphia 76’ers.

Image by Manny Milan via Getty Images

In de Conference Finals moesten de Chicago Bulls het opnemen tegen de Detroit Pistons. Na de vorige drie jaren telkens eruit gegooid te worden door de Pistons was het tijd voor revanche. De Detroit verloren met 4-0 en konden zelfs met erg grof spel Michael Jordan niet stoppen.


In de NBA Finals speelde de Chicago Bulls tegen de Los Angeles Lakers. Los Angeles won de eerste wedstrijd, maar de volgende vier wedstrijden zouden gewonnen worden door Chicago Bulls met Michael Jordan. Ondanks dat Magic Johnson 20 assist gaf voor de LA Lakers, kon hij Michael Jordan niet stoppen. De Chicago Bulls wonnen de Finals met 4-1 en Michael Jordan won daarmee zijn eerste NBA titel en werd Finals Most Valuable Player. En dat allemaal in de Air Jordan 6.

Photo by Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images

Photo by Ken Levine via Getty Images

Release 2019

De Air Jordan 6 “Infrared” kwam al een keer terug in 2000. Nu 19 jaar later zal hij weer uitkomen. Op zaterdag 16 februari zal hij release bij verschillende retailers en Nike voor €200.

Air Jordan 6 “Infrared”

Releasedatum: 16 februari 2019
Prijs: €200,-
Colorway: Black/Infrared
Stylecode: 384664-060
Check hier de storelist >>

Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Air Jordan 6 "Infrared"
Images by sivasdescalzo

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.