Skip to content
Brand

Het succes van het New Balance Protection Pack

3 september 2023 18:22
Het succes van het New Balance Protection Pack

Ongetwijfeld is het je niet onopgemerkt gebleven dat New Balance een talent heeft voor het creëren van onberispelijke ontwerpen, met prestaties hoog in vaandel. Ook het New Balance Protection Pack was een silhouet dat de sneakerindustrie nog niet eerder had gezien en gauw favoriet werd bij vele mensen. Het verhaal achter het succes lees je hier!

Het ontstaan van het New Balance Protection Pack

Het New Balance Protection Pack is een groot succes geweest sinds zijn eerste release in 2021. Maar wie was het creatieve geest achter het ontwerp was en hoe is de naam tot stand gekomen?

Yue Wu

Yue Wu verdient alle lof voor het briljante concept achter het ‘Protection Pack’-ontwerp. Dit concept kwam voort uit zijn waarneming van hoe New Balance sneakers door de jaren heen hun oorspronkelijke vorm weten te houden, ondanks de slijtage.

En het is bijna niet te geloven, maar dit was Wu’s allereerste project in het ontwerpen van een lifestyle-silhouet voor New Balance. Dit volgde op zijn eerdere werk aan prestatiegerichte modellen tijdens zijn stage bij het merk.

Bij het design heeft Yue Wu de gebruikelijke strakke lijnen van het bovenwerk achter zich gelaten. Deze heeft hij vervangen door opvallende, gekartelde stroken suède. En zo was het concept van het NB Protection Pack geboren!

Protection Pack of Refined Future?

Wist je dat de eerste benaming van de schoen Refined Future was? Dit knipoogt naar het hierboven genoemde concept. ‘Protection Pack’ was eigenlijk afkomstig van de allereerste winkel die de schoen op de markt bracht.

Omdat het bereiken van de perfecte uitstraling geen eenvoudig proces was, was Wu hier niet enorm enthousiast over. Want hoewel de lagen er misschien ruw en willekeurig lijken, is elke lijn zorgvuldig doordacht en geplaatst. Iets wat hij natuurlijk graag benadrukt!

New Balance 2002 Protection Pack 'Rain Cloud'
New Balance 2002 Protection Pack 'Rain Cloud' details van ontwerp

Het kenmerkende design

Zoals hierboven vermeld, is over elke lijn nagedacht. Inspiratie heeft Wu gehaald uit zijn eigen jeugd. Hij hield namelijk van niets meer dan onaangeraakte en schone sneakers. Soms wilde hij zelfs de schoenen niet uit de doos halen om de ongerepte staat niet te verpesten.

Daarentegen wil Wu met dit design juist mensen aanmoedigen om de sneakers ook echt te dragen. Iets wat we ook steeds meer om ons heen voorbij zien komen. Zo zagen we al eerder Nike’s Boring Shoe in samenwerking met Tom Sachs. Ook is de term ‘gorpcore’ steeds meer trending, waarbij sneakers tegenwoordig steeds meer tegen een stootje moeten kunnen. Denk bijvoorbeeld aan modellen zoals de Terrex-lijn van adidas en de hype van Salomon sneakers.

Functionaliteit en prestaties

Naast het feit dat het design direct in het oog springt, zijn de sneakers ook nog eens erg functioneel en prestatiegericht. Zo is de tussenzool uitgerust met geavanceerde dempingstechnologieën die kenmerkend zijn voor New Balance. Deze technologieën absorberen schokken en bieden responsieve demping, waardoor een optimale balans wordt bereikt tussen comfort en ondersteuning.

Wat betreft de buitenzool, is deze vaak voorzien van duurzaam rubber met gripvaste patronen. Dit ontwerp maximaliseert de tractie en stabiliteit, waardoor de schoenen geschikt zijn voor verschillende ondergronden en omstandigheden.

New Balance Protection Pack M2002RDD Mirage Grey op stenen
New Balance Protection Pack M1906DD Black

Populaire New Balance Protection Pack releases

Sinds de eerste release, vliegen de verschillende colorways van het NB Protection Pack de deur uit. Gelukkig kun je deze populaire sneakers nog steeds scoren bij StockX! Wil jij ook graag deze schoen aan je collectie toevoegen? Goed nieuws, want wij hebben voor jou de meest populaire releases op een rijtje gezet!

New Balance 2002R Protection Pack

De New Balance 2002R geeft een moderne draai aan het iconische silhouet van de New Balance 2002. Het bouwt voort op het tijdloos technisch ontwerp van de MR2002 hardloopschoen. Belangrijk is dat de 2002R de trendy New Balance-esthetiek van de jaren 2000 behoudt die we kennen van zijn voorganger, waardoor het een van de meest geliefde sneakers is voor zowel heren als dames in de modewereld.

Ook komen er natuurlijk nieuwe elementen naar voren, zoals onafgewerkte details in de vorm van bovenlagen van distressed suède.

Het New Balance 2002R Protection Pack is verkrijgbaar in een geweldige keuze aan kleuren en materialen, waaronder de ‘Grey’ en ‘Navy Grey’ colorways. Hiermee wordt aangetoond dat een klassieke stijl kan evolueren terwijl het zijn retro-erfenis intact houdt!

New Balance 1906D Protection Pack

Het ontwerp van het New Balance 1906 Protection Pack blijft trouw aan het oorspronkelijke concept. Hier zijn het de subtiele details die het uiterlijk definiëren.

De ruwe suède stroken voegen dat gedeconstrueerde gevoel toe, waardoor de schoen meteen aantrekkelijk wordt voor liefhebbers van draagbare schoenen die met de tijd alleen maar mooier worden. De unieke vorm blijft ongetwijfeld indruk maken.

Met een gestage stroom van nieuwe kleurstellingen, waaronder de klassieke ‘Black’ en ‘White’, wordt de toekomst van dit pakket binnen New Balance’s lifestyle assortiment verzekerd.

Verwachte New Balance Protection Pack releases

Bovendien heeft New Balance absoluut geen plannen om het rustiger aan te doen met deze sneakers. Zo staat bijvoorbeeld de verwachte ‘Ripstop’ Protection Pack, bestaande uit de vier colorways Brown, Cream, Navy en Olive, bij ons hoog op de watchlist!

New Balance 2002R ‘Brown’ – Ripstop Protection Pack | M2002RDP

Ten eerste de New Balance 2002R ‘Brown’ uit de Ripstop Protection Pack. Bij deze colorway bestaat het gekartelde bovenwerk uit premium suède, herfstachtige bruintinten. Deze kleur wordt doorgetrokken tot de toe box en de enkel. Daarnaast zien we natuurlijk het bekende ‘N’-logo terug op de zijkant.

Verder is de gebruikelijke traditionele veter set-up vervangen door een outdoor-vriendelijke toggle systeem. Dit zorgt voor de ideale pasvorm! Tot slot heeft de ABZORB-SBS tussenzool met N-ergy demping een off-white kleur, met daaronder een zwarte rubberen buitenzool.

New Balance 2002R 'Brown' - Ripstop Protection Pack M2002RDP

New Balance 2002R ‘Cream’ – Ripstop Protection Pack | M2002RDQ

Dan het New Balance 2002R Protection Pack ‘Cream’. De basis van deze sneaker is vervaardigd uit ‘Cream’ ripstop, met bijbehorende suède overlays in een tint die doet denken aan ‘Turtledove’. Daarnaast rust de bovenzijde op een middenzool die een mix van twee kleuren bevat. Namelijk ‘Tan’ aan de achterkant en ‘Sandstone’ aan de voorzijde. De finishing touch zijn de veters die geïnspireerd zijn op wandelroutes, gecombineerd met een vetersluiting bovenaan voor een subtiele, stoere look.

New Balance 2002R 'Cream' - Ripstop Protection Pack M2002RDQ

New Balance 2002R ‘Navy’ – Ripstop Protection Pack | M2002RDO

Het New Balance 2002R ‘Navy’ Protection Pack gaat voor een stealth-achtige aanpak en toont een diepe marineblauw tint. Hierbij rust het bovenwerk op een tweekleurige middenzool, waarbij grijstinten accenten toevoegen aan de herkenbare N-logo’s aan de zijkanten en aan de hiel van de tussenzool.

Bovendien is het geperforeerde suède achterpaneel bedekt in zwart, wat deze NB 2002R colorway een donkerdere uitstraling geeft. Tot slot springt het koordvetersysteem in het oog met witte spikkels, die van een afstand duidelijk zichtbaar zijn.

New Balance 2002R 'Navy' - Ripstop Protection Pack M2002RDO

New Balance 2002R ‘Olive’ – Ripstop Protection Pack | M2002RDN

De basis van het New Balance 2002R ‘Olive’ Protection Pack is vervaardigd uit olijfgroen ripstopmateriaal, gecombineerd met bijpassende overlays in suède met een ‘Dark Moss’ kleur. Daarnaast zien we een tweekleurige middenzool, waarbij ‘Black’ aan de achterkant en ‘Grey’ aan de voorkant te vinden is.

Verder sieren grijze accenten de N-logo’s op de zijkanten en de synthetische leren panelen op de voorvoet en achterzijde. Tot slot biedt de zwarte rubberen buitenzool met Stability Web betrouwbare grip op diverse grip.

New Balance 2002R 'Olive' - Ripstop Protection Pack M2002RDN

Dus ben je op zoek naar een unieke toevoeging aan je sneakercollectie? Overweeg dan zeker een van de vele colorways van het New Balance Protection Pack! Zo geniet je van de perfecte combinatie van mode en functie.