Skip to content
Upcoming

Het Karhu ‘Ursa Minor’ Pack wordt binnenkort gereleased

29 september 2021 17:17
Het Karhu ‘Ursa Minor’ Pack wordt binnenkort gereleased

Karhu komt in oktober met het ‘Ursa Minor’ pack. Deze bestaat uit drie verschillende sneakers en wordt 1 oktober 2021 om 10:00 uur gereleased. In het pack krijgen de modellen ‘Fusion 2.0’ en ‘Aria 95’ een make-over.

Geschiedenis Karhu

Het ‘Ursa Minor’ pack van Karhu komt met drie nieuwe colorways van hun klassieke modellen. Karhu is een Fins merk dat in 1916 werd opgericht. Het bedrijf richtte zich in de eerste jaren op het ontwerpen van hardloopschoenen. Tegenwoordig maken ze ook lifestyle sneakers en hardloop kleding.

Karhu Ursa Minor pack
De Karhu hardloopschoenen l Foto van Karhu

Karhu is Fins voor ‘beer’ en dit is ook terug te zien in het logo van het sneakermerk. Tijdens de Olympische Spelen van 1952 kreeg het merk veel aandacht. Zo werden er meerdere gouden medailles gewonnen in de hardloopschoenen van Karhu. De paartjes werden in deze tijd nog gekenmerkt door de drie strepen aan de zijkant.

Dit trademark werd in 1952 aan Duits sportbedrijf adidas verkocht en sinds 1960 hebben de modellen van Karhu het ‘M’ logo aan de zijkanten gekregen. Dit staat voor ‘Mestari’, wat Fins is voor kampioen. Ook op de nieuwe modellen van de ‘Ursa Minor’ pack is deze letter op het middenpaneel terug te vinden.

Karhu ‘Ursa Minor’ Pack

In het nieuwe pack van Karhu geeft het merk drie nieuwe colorways aan de ‘Fusion 2.0’ en de ‘Aria 95’. Deze twee modellen kregen in het ‘Legend’ pack uit 2021 ook al een make-over. De silhouetten kregen in dit pack een pastelkleurige colorway. In het ‘Ursa Minor’ pack zien we de kleuren blauw, grijs en zilver veel terug komen.

Karhu Ursa Minor pack minor

Karhu Fushion 2.0 ‘Silver’

Het eerste paartje uit de ‘Ursa Minor’ pack is de ‘Fusion 2.0 ‘Silver’. Dit model heeft zoals de naam al zegt zilveren details. Het silhouet van de ‘Fusion 2.0’ heeft een sportief uiterlijk en bestaat uit een combinatie van mesh en leer.

De hiel en neus hebben een metallic zilveren kleur en geven de sneaker een luxe uitstraling. De tong en de sockliner van de ‘Silver’ hebben een turquoise kleur gekregen.

Het silhouet kleurt voor grotendeels wit en heeft op het middenpaneel het ‘M’ logo. Deze kleurt zwart en contrasteert goed met de rest van de sneaker. De gespikkelde zool geeft het paartje een speelse look en de buitenzool kleurt rood met blauw.

Karhu Ursa Minor Pack Fusion 2 silver
Karhu Fusion 2.0 ‘Silver’
Karhu Ursa Minor Pack Fushion 2 silver
Karhu Ursa Minor Pack Fushion 2 silver

Karhu Fusion 2.0 'Silver' - Ursa Minor Pack

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

De Karhu Fusion 2.0 ‘Dawn Blue’

De andere colorway van de Karhu ‘Fusion 2.0’, is de ‘Dawn Blue’. Deze sneaker heeft in vergelijking met de ‘Silver’ een wat stoerdere uitstraling en combineert de kleuren wit en donkerblauw. De hiel en neus zijn grijskleurig en van suède. De upper van het model heeft meerdere tinten grijs en kleuren mooi met de donkerblauwe sockliner en tong.

Net als bij de ‘Silver’ heeft het ‘M’ logo op de ‘Dawn Blue’ ook een zwarte kleur gekregen. Deze ‘M’ dient tegelijkertijd ook meteen voor de eyestays van de sneaker. Het Karhu logo is op de enkel in het zwart gezet en is in het suède op de hiel gedrukt.

Karhu Ursa Minor Pack Fusion 2
Karhu Fusion 2.0 ‘Dawn Blue’
Karhu Ursa Minor Pack Fusion 2
Karhu Ursa Minor Pack Fusion 2

Karhu Fusion 2.0 'Dawn Blue' - URSA Minor Pack

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Karhu Aria 95 ‘Vallarta Blue’

De laatste colorway in het ‘Ursa Minor’ pack is de ‘Vallarta Blue’. De Karhu ‘Aria 95’ is in vergelijking met de ‘Fusion 2.0’ en wat klassieker model. In de ‘Vallarta Blue’ komen de kleuren bruin, beige en blauw naar voren. De upper van de sneaker combineert verschillende beigetinten.

Opvallende details op de sneaker is het zalmkleurige logo op het middenpaneel van het model. Deze kleur komt ook terug op de tong en hiel van de colorway.

Een ander opvallend detail van de ‘Aria 95’, is dat de tong van de sneaker niet los zit maar een is met de sockliner. Op de tong staat het ‘Karhu Aria’ logo en op de binnenzool is het bekende beren logo te vinden. Ook bij dit design is de buitenzool meerkleurig en combineert Karhu de kleuren donkerblauw en zalm op de onderkant van het paartje.

Karhu Ursa Minor pack Aria 95
Karhu Aria 95 ‘Vallarta Blue’
Karhu Ursa Minor pack Aria 95
Karhu Ursa Minor pack Aria 95

Karhu Aria 95 'Vallarta Blue' - Ursa Minor Pack

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Het ‘Ursa Minor’ pack van Karhu wordt op 1 oktober 2021 om 10:00 uur gereleased. Houd onze releasekalender in de gaten en mis geen releases zoals deze. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe updates en sneaker nieuwtjes.