Skip to content
Brand

Het geheim achter Yeezy: de Yeezy Boost 350 & V2

24 september 2022 19:44
Het geheim achter Yeezy: de Yeezy Boost 350 & V2

De adidas x Yeezy sneakers, een must-have voor bijna iedere sneaker liefhebber. De Yeezy Boost 350 is het model waarmee alles is begonnen voor de samenwerking tussen adidas en Ye (Kanye West). Mensen hebben buiten geslapen om een paartje te kunnen bemachtigen. Maar waarom zijn ze dan zo populair? Het is een combinatie van het label Ye, de beperkte voorraad, het comfort en het feit dat ze er geweldig uitzien bij iedere outfit. Dit is het geheim achter Yeezy: de Yeezy Boost 350 & V2!

Wist je dat het Yeezy verhaal helemaal niet bij adidas is begonnen?

Ye werkte namelijk eerst samen met adidas zijn grootste concurrent, Nike. Het duo bracht in 2009 de Air Yeezy 1 uit. De high-top sneaker met bekende Air Unit was een groot succes. In 2014 brachten ze de Air Yeezy 2 ‘Red October’ uit, die op dit moment één van de duurste sneakers ter wereld is.

Red October
Air Yeezy 2 ‘Red October’ | Foto van Nike

Het klinkt allemaal als een groot succes, maar waarom kwam er dan een einde aan de samenwerking? Nike weigerde om Ye de rechten te geven voor de verkoop van de sneakers, waardoor hij het merk verliet in 2013.

adidas x Yeezy

Nadat hij Nike had verlaten gingen er gelijk geruchten dat de rapper de overstap zou hebben gemaakt naar concurrent adidas. Op 3 december 2013 bevestigde adidas de samenwerking, het bleek een match made in heaven.

adidas x Yeezy
adidas x Yeezy | Foto van adidas

Als eerste bracht het duo in februari 2015 de Yeezy Boost 750 uit, in juni 2015 volgde de Yeezy Boost 350, de eerste lage sneaker die Ye heeft uitgebracht. Naast dat het een lage schoen is valt het ontwerp op door zijn unieke stijl, die elementen van sportkleding en high fashion combineert. Last but not least, biedt de Yeezy Boost 350 ultiem comfort door zijn pasvorm en BOOST zool.

De Yeezy Boost 350 werd gelanceerd in de kleurstelling ‘Turtle Dove’ en veroverde hiermee de eerste plek van populaire sneakers. De vervolgdrops in ‘Pirate Black’ en ‘Moonrock’ bleven de concurrenten verbazen. Omdat de populariteit van de ‘Turtle Dove’ zo hoog was, heeft de colorway in 2022 een re-release gekregen. Bekijk de beelden hieronder!

Yeezy Boost 350 V2

In 2016 verscheen het volgende model: de Yeezy Boost 350 V2, een upgrade van de gewone 350. Het merk voegde de bekende SPLY-350 streep en een translucent zool toe aan het silhouet. Sinds de lancering is het model samen met de Superstar, één van de meest iconische modellen van adidas.

De V2 heeft verschillende vormen aangenomen, zo is het model uitgebracht met en zonder heel tab en ook het Primeknit patroon is van tijd tot tijd bijgewerkt. Daarnaast is bij sommige colorways 3M materiaal gebruikt, waardoor delen van de schoen reflecteren.

De meest iconische colorways van het model zijn de ‘Beluga’, ‘Zebra’, ‘Bred’ en ‘Triple White’.

Yeezy Boost V2 'Zebra'
‘Zebra’ | Foto van Sneakerjagers

adidas Yeezy Boost 350 V2 'Zebra'

CP9654 · Prijs vanaf €240,-

Naar alle aanbieders

Yeezy Boost 350 V2 ‘Carbon’

Een goed voorbeeld van de verschillende variaties op de colorways is de ‘Carbon’, die in 2020 een release heeft gekregen. Zoals je kunt zien heeft deze een heel ander ontwerp dan de ‘Zebra’. Zo is de streep behouden, maar de tekst ‘SPLY-350’ niet meer te lezen. Daarnaast is ook het Primeknit patroon verschillend ten opzichte van de andere colorway. De Yeezy Boost 350 V2 ‘Carbon’ is daarmee een zeer populair ontwerp.

Yeezy Boost 350 V2 'Carbon'
‘Carbon’ | Foto van Yankeekicks

adidas Yeezy Boost 350 V2 'Carbon'

FZ5000 · Prijs vanaf €125,-

Naar alle aanbieders

Hopelijk hebben jullie na het lezen van dit blog meer inzicht gekregen over de Yeezy Boost 350 en zijn populariteit. Misschien slaap jij de volgende keer wel voor een store om een paartje te bemachtigen. Ye is namelijk nog lang niet klaar met het releasen van nieuwe colorways. Een aantal zullen zelfs dit jaar, 2022, nog uit gaan komen. Bekijk deze via de button hieronder!