Skip to content
Upcoming

Het 7 Moncler FRGMT + Converse pack komt op donderdag 15 juli uit

14 juli 2021 21:00
Het 7 Moncler FRGMT + Converse pack komt op donderdag 15 juli uit

Converse werkt samen met Moncler en fragment design voor twee nieuwe sneakers. Ze brengen samen twee Chuck 70 Low’s en één Jack Purcell uit.

Moncler

Moncler is ooit begonnen als outdoor-merk. De naam komt ook van een plaatsje in Frankrijk, de Monestier-de-Clermont. Dit dorpje ligt midden tussen de bergen. Moncler staat naast hun donsjassen, ook bekend om hun slaapzakken. Eigenlijk alles wat jij tijdens een expeditie in de bergen nodig hebt, maakt Moncler.

Pas in 2006 kwam het merk met hun eerste Haute Couture show. Deze collectie was voor vrouwen. Het merk hield het dus niet langer bij uitsluitend donsjassen en slaapzakken. Drie jaar later kwam Moncler ook met een sportieve collectie voor mannen.

Sinds 2010 is Moncler een vaste gast tijdens de Fashion Weeks. Het merk maakt high-end kleding en accessoires. Tot op de dag van vandaag zijn de Moncler donsjassen nog steeds hun beste handelsmerk.

fragment design

fragment design is het streetwear merk van de Japanse artiest en designer Hiroshi Fujiwara. Fujiwara heeft een aantal elementen in het merk opgenomen. Met fragment geeft hij adviezen, kan hij zichzelf uiten via design en marketing en deelt hij zijn Japanse cultuur.

fragment heeft ondertussen met een hoop merken mogen samenwerken. Dit waren niet alleen modemerken, maar ook horloge en electronica merken. Deze samenwerkingen zijn al snel te herkennen door het logo met twee bliksemschichten.

Eén van Nike’s bekendste samenwerkingen met fragment is de fragment x Air Jordan 1 High. Deze gaat rond op marktplaatsen voor duizenden euro’s. Het Japanse merk is ook deel van Travis Scott’s opkomende Air Jordan 1 die op 29 juli en 13 augustus zullen releasen.


Samenwerking met Converse

Moncler, fragment design en Converse hebben al een eerdere samenwerking gehad in 2020. In deze release zaten ook twee Chuck 70 Low’s. De low tops hadden een simpele en minimalistische uitstraling. Er werd gebruik gemaakt van wit en van zwart op beide colorways.

Moncler X Fragment X Converse Chuck Taylor All-Star 'Black'

169069C · Prijs vanaf €61,-

Naar alle aanbieders

Moncler X Fragment X Converse Chuck Taylor All-Star 'White'

169070C · Prijs vanaf €92,-

Naar alle aanbieders

Nu een jaar later slaan de drie merken hun handen in één en verlengen de samenwerking. De sneakers behouden het minimalisme van fragment en de creatieve verfijning van Moncler.

7 Moncler FRGMT + Converse Chuck 70 Low | 172320C & 172323C

In de collectie zitten twee Chuck 70 Low‘s. De sneakers komen in het zwart en in het blauw.

Beide Chuck 70’s hebben witte stiksels op het bovenwerk. De neus en middenzool zijn in een crème kleur. Boven de middenzool zit een dikkere zwarte rubberen rand. De schoen krijgt hier een ruigere uitstraling door. Op de zijkant van de middenzool staat de co-branding van Moncler en fragment design. Op de hiel staan de logo’s van deze twee merken ook.

De 7 Moncler FRGMT + Converse Chuck 70 Low’s zullen €140,00 gaan kosten. Klik op de afbeelding om naar de productpagina te gaan.

7 Moncler FRGMT + Converse Chuck 70 Low
Chuck 70 Low
7 Moncler FRGMT + Converse Chuck 70 Low
Chuck 70 Low

7 Moncler FRGMT + Converse Jack Purcell | 172321C

Naast de twee Chuck 70’s Low komen de drie merken ook met een Jack Purcell in het zwart.

Net als de sneakers hierboven heeft de Jack Purcell witte stiksels op het zwarte bovenwerk. De veters zijn ook wit. De rubberen middenzool van dit model loopt deels over de neus heen. Op de zijkant van de middenzool bevindt zich de co-branding net als op de hiel.

De 7 Moncler FRGMT + Converse Jack Purcell zal €130,00 gaan kosten. Klik op de afbeelding om naar de productpagina te gaan.

7 Moncler FRGMT + Converse Jack Purcell
Jack Purcell
All images by Converse

De 7 Moncler FRGMT + Converse sneakers zullen op donderdag 15 juli om 10:00 uur uitkomen via de website van Converse. Wil je deze release niet missen? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. Zo ben je altijd voorbereid op nieuwe releases.