Skip to content
Brand

Hebru Brantley zet zijn kunst op de adidas Forum

12 juli 2022 10:00
Hebru Brantley zet zijn kunst op de adidas Forum

Hebru Brantley is een artiest die afro-futuristische kunst maakt. Brantley zijn werk is zwaar beïnvloedt door het afriCOBRA kunstcollectief uit de jaren ’60 en ’70. Deze groep kunstenaars uit Chicago vierde doormiddel van kunst hun Afrikaanse identiteit en uitte hiermee tegelijkertijd hun zwarte trots.

Waar Brantley het meest bekend mee is geworden zijn de fictionele zwarte superhelden. In een nieuwe samenwerking met adidas Original brengt de kunstenaar deze iconische personages tot leven. Dit keer doet hij dit op het silhouet van de Forum, in plaats van op een doek of muurschildering.

‘Boy on Rocket’ Photo by Print Them All
Frogboy by @Hebrubrantley

Twee veel voorkomende karakters van Brantley zijn Flyboy en Frogboy. Doormiddel van deze personages uit de artiest zijn verlangen naar vrijheid, solidariteit en zijn vastberadenheid om uitdagingen te doorstaan. Deze thema’s zijn te herleiden naar die van het afriCOBRA collectief.

Deze verlangens gecombineerd met de problemen in de wereld zijn de inspiratie voor de fictionele karakters van de artiest. Zo kijkt de kunstenaar naar de problematiek in de wereld en bedenkt zich hoe zijn protagonisten deze dan weer kunnen tackelen.

Gerard Williams, Angela Davis, 1971
Angela Davis of the Black Panther Party by Gerard Williams (A founder of the afriCOBRA group)

Hebru Brantley x adidas Forum

De afro-futuristische superhelden van Brantley inspireerde adidas om samen aan een collectie te werken. Deze capsule bestaat uit twee verschillende uitvoeringen van de adidas Originals Forum, een low en een High. Op deze sneakers laat hij zijn helden tot leven komen.

De adidas Forum Low haalt inspiratie uit Rocket en de Forum High is geïnspireerd door het personage Frogboy.

adidas Forum Low ‘Rocket’

De adidas Forum Low is geïnspireerd op het personage ‘Rocket’ kleurt bijna helemaal blauw. De underlays zijn bekleed in lichtblauw leer. Hieroverheen zitten weer blauwe overlays. Deze zijn echter van verschillende materialen.

De mudguards en de overlays zijn van blauw suède. Van de hak tot aan de wreef zit ook suède, maar dan een harige variant. De veteroogjes zijn van glad blauw leer.

Verder zit in de details nog veel referenties naar de kunst van Hebru Brantley. Zo hangt aan de sneaker een tag van Rocket en staat er een graphic van het personage op de tong. Op de insoles staat een graphic van Flyboy, het karakter dat rocket bestuurd. De veters zijn nog voorzien van een lock lace systeem.

adidas Forum High ‘Frogboy’

Deze colorway van de adidas Forum High is geïnspireerd op de futuristische superheld ‘Frogboy’. Zo vind je het groen van de kikkerhelm terug op de leren drie strepen, de hak en toebox.

De roze lining van de helm is terug te zien in de vorm van de veters. Het zwarte leer is een hommage naar de vrijheid, solidariteit en vastberadenheid van de zwarte superhelden.

Buiten het kleurenpalet bevat de sneaker nog meer Frogboy details. Op de tong, de insole en hangtag is het hoofd van het personage te vinden. Ook deze sneaker heeft een lace lock. De sneaker wordt afgerond met een zwarte midsole met daaronder een gum outsole.

De Hebru Brantley x adidas Forum Low ‘Rocket’ & Forum High ‘Frogboy’ droppen 14 juli 2022. Het two-pack zal te verkrijgen zijn via de website van adidas en verschillende retailers. Wil je meer te weten komen over deze samenwerking? Klik dan op de knop hieronder.

Vergeet ook niet om Sneakerjagers te volgen op Instagram voor het laatste sneaker nieuws.