Skip to content
Watch

Hayzee (Zwart Licht) – The Turnover Episode 23

11 december 2021 15:45

Na vorige week een heerlijke set te hebben gehad van P4 Basics is het deze week natuurlijk weer tijd voor een nieuwe aflevering. Voor aflevering 23 heeft DJ Turne niemand minder dan Hayzee van Zwart Licht uitgenodigt om de set te verzorgen. De set is hierboven te bekijken en hieronder te beluisteren via onze MixCloud pagina.

Hayzee en Zwart Licht

Hayzee begon in 2003 met het maken van beats en is bekend van de hip hop groep Zwart Licht en verschillende eigen producties.

In 2007 besluiten producer Hayzee en rapper Akwasi samen de hip hop groep Zwart Licht op te richten. Al snel wordt Leeroy aan de groep toegevoegd en gaat het erg hard met de groep uit Amsterdam. Zo brengen ze in 2009 al het debuutalbum Bliksemschicht uit en is daarma al een korte tijd na de oprichting een gevestigde naam in de Nederlanse hip hop wereld.

In 2010 bracht Zwart Licht de EP No Juju uit en in 2012 kwam het album Leeroy Draaid Door uit. Daarnaast brachten ze nog verschillende singels uit. Denk Bijvoorbeeld aan Zwarte Hollanders. In deze singel met Ray Fuego eert de Amsterdamse groep de zwarte boegbeelden van Nederland en koesteren wat zij voor de sport en voor ons land hebben gedaan. In 2018 brachten ze hun laatste album, genaamd Bliksem, uit.

Hayzee was de eerste van de groep die als eerste naam voor zichzelf maakte. Met platenlabel Appletree Records bracht hij de gratis downloadbare Next Level EP uit. Met opvallende productie die gebasseerd waren op geluiden vanuit video games wist hij de internationale aandacht te trekken. Check de geniale videoclip hieronder.

Tegenwoordig is Hayzee nog steeds producer, DJ en artiest. Zo bracht hij dit jaar nog het nummer SMOKE uit in samenwerking met Retronezer en Pantonepapi.

Tracklist aflevering 23

Mach-Hommy – Winchester Skates

Cat Lira – Utopía

Freddie Gibbs, The Alchemist & Rick Ross – Scottie Beam

Retronezer Feat. Hayzee & Pantonepapi – Smoke

Tyler, The Creator Feat. DJ Drama – SIR BAUDELAIRE

The Alchemist Feat. Mach Hommy – Floor Seats

Busta Rhymes & Rick Ross – Faster Fard Muhammad

Talon – The Race

DJ Rello Feat. FBG Cash – Hoes Mad

G Perico & Remble – Spazz

Ronnie Flex – Terug Nu

BlueBucksClan – Lax

Nines Feat. Tiggs Da Author – NIC

Blxst – Overrated

Sham1016 – Internet Bangers

Madlib – Road of the Lonely Ones

Sneakerjagers Radio

Wil je op de hoogte blijven van Sneakerjagers en The Turnover? Volg ons dan op Instagram en houd onze nieuwspagina goed in de gaten. Zo ben je altijd op tijd voor de nieuwste aflevering van The Turnover.