Skip to content
Upcoming

HANON en Mizuno maken een whiskey geïnspireerde sneaker

20 februari 2020 20:00
HANON en Mizuno maken een whiskey geïnspireerde sneaker
Klik hierboven om dit artikel te beluisteren

De Schotse sneaker zaak HANON heeft samen met Mizuno de handen ineen geslagen. De twee maken samen een sneaker geïnspireerd door Schotland en Japan’s gedeelde liefde voor Whiskey. De sneaker heeft de naam ‘The Angel’s Share’ gekregen en ontleent zijn naam aan het percentage alcohol dat uit een vat in de lucht verdampt terwijl de whisky ouder wordt.

HANON, opgericht door de broers Brian en Edward Toft, is geboren uit een passie voor skateboarden en streetwear. De twee zijn begonnen vanuit de voorkamer van het huis van hun ouders als een geïmproviseerde winkel in de late jaren 80. Binnen een jaar verhuisden ze van de onorthodoxe opzet naar een echt winkel genaamd ‘Streethreds’ in hun woonplaats Elgin. In 1993 verhuisde ze naar de grotere stad Aberdeen waar ze hun naam veranderden naar HANON. Al snel werd HANON de plek van deadstock producten en hard to find sneakers.

De HANON x Mizuno details

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van bruin corduroy met daaronder chocolade bruin varkens suede. Over het corduroy en en suede komt het Mizuno logo in corduroy blauw met dezelfde kleur rondom de enkel. Het bovenwerk word afgemaakt door de créme varkens suede op de toebox. Andere details zijn onder andere het klassieke Sky Medal “RunBird” logo van Mizuno, evenals tonale branding op de hiel en tong.

De HANON x Mizuno Sky Medal ‘The Angel’s Share’ is nu verkrijgbaar via een raffle op de HANON web shop. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze release kalender in de gaten om geen een sneaker release te missen!


HANON x Mizuno
HANON x Mizuno
HANON x Mizuno
HANON x Mizuno
Images by HANON