Skip to content
Upcoming

Gucci en adidas Originals onthullen hun samenwerking

1 maart 2022 15:09
Gucci en adidas Originals onthullen hun samenwerking

De samenwerking tussen Gucci en adidas Originals is bevestigd. Gucci werkt steeds vaker samen met andere merken. Zo hebben ze al verschillende collecties met The North Face achter de rug en hebben ze in 2021 ook samen met luxury merk Balenciaga gewerkt. Ook adidas heeft onlangs samengewerkt met een ander merk uit het hoogsegment, namelijk Prada.

De geruchten over de samenwerking tussen de twee merken begonnen eind 2021. Een afbeelding van het Gucci monogram verscheen met het adidas Trefoil logo erbij. Onlangs is de samenwerking officieel bevestigd. Tijdens Milan Fashion Week werden de looks van de Autumn/Winter 2022 collectie voor het eerst tentoongesteld.

Gucci x adidas Originals collectie

Tijdens het ontwerpen van de collectie hebben de designers de stijl van beide merken in het achterhoofd gehouden. Zo is het klassieke van Gucci terug te zien, maar ook de sportieve kant van adidas Originals is meegenomen in de designs.

Gucci x adidas Originals

De sportieve elementen van adidas komen zowel terug in de kleding als in de accessoires. Klassieke pakken verschenen op de runway met een groot adidas Originals logo op de borst met ‘Gucci’ eronder. Ook de drie strepen waren niet te missen op de items. Op de blazers zitten de drie strepen aan de binnenkant van de mouw en langs de taille. De strepen lopen ook langs de pijpen van de bijpassende pantalons.

Gucci x adidas Originals
Gucci at Milan Fashion Week

De footwear uit deze collectie is duidelijk geïnspireerd op de voetbalschoenen die adidas in de jaren tachtig en negentig uitbracht. Het bovenwerk is gemaakt van leer en het uiterlijk is erg klassiek en smal. Met hetzelfde bovenwerk zijn er boots ontworpen met een klassieke blokhak. Op de hak zijn de logo’s van Gucci en adidas Originals te zien.

Gucci x adidas Originals

In de collectie zitten outfits voor alle geslachten. Zo zie je ook jurken en matching sets voorbij komen. Op alle kledingstukken is de identiteit van adidas Originals terug te zien. Ook de balaclava zal volgende winter niet verdwijnen en is op de catwalk gespot.

Als je kijkt naar de accessoires zie je vaak handschoenen voorbij komen zonder vingers. Bijvoorbeeld de handschoenen op de afbeelding zijn geïnspireerd op keepers-handschoenen. De kleuren van Gucci zijn er ook in verwerkt samen met de branding van adidas.

Gucci x adidas Originals
Gucci at Milan Fashion Week

Gucci en adidas hebben samen gekeken naar de klassieke items die beide merken hebben uitgebracht en deze een nieuw leven gegeven. Zo hebben de twee merken een corset ontworpen met het bruine Gucci monogram en de drie adidas strepen op een blauw materiaal, wat van een trainingsjack lijkt te zijn.

Gucci x adidas Originals
Gucci at Milan Fashion Week

In de collectie verschijnen een hoop verschillende tassen. Ook deze tassen zijn ontworpen in samenwerking met adidas Originals. Op sommige tassen zie je het adidas Trefoil logo in het groot en op andere is het logo verwerkt in het Gucci monogram.

Gucci x adidas Originals
Gucci at Milan Fashion Week
Images by adidas Originals and Gucci

Release

De adidas Originals x Gucci najaarscollectie wordt in de loop van het jaar 2022 verwacht. De collectie zal verkrijgbaar zijn via de adidas website, Gucci’s website en in de fysieke Gucci winkels. Wij houden jullie op de hoogte!