Skip to content
Newsfeed

Groot, groter, grootst – Balenciaga introduceert de ‘Platform Sneaker’

31 mei 2024 07:00
Groot, groter, grootst – Balenciaga introduceert de ‘Platform Sneaker’

Net wanneer je denkt ‘het kan niet gekker met de creaties van Balenciaga’, weet het merk je weer te verrassen. Het Spaanse modehuis staat bekend om haar opvallende, unieke en soms controversiële collecties. De collectie van 2025 is geen uitzondering. Voor de lente van 2025 introduceert Balenciaga de ‘Platform Sneaker’.

Balenciaga is sinds zijn oprichting in 1919 een veelbesproken merk. In 2015 werd Demna, oprichter van label Vetements, aangewezen als nieuw creatief directeur van het modehuis. In de afgelopen jaren heeft de Georgische designer veel creaties en collecties neergezet – die niet altijd even goed ontvangen werden.

Na enkele controversies rondom campagnes in 2023, lijkt Demna weer terug te zijn. In de afgelopen weken werden de eerste designs voor 2025 getoond, waaronder de ‘Platform Sneaker’, een sneaker met een zool van maar liefst 6,2 inch (omgerekend 16 centimeter).

De sneaker heeft de welbekende distressed look die we gewend zijn van voorgaande Balenciaga designs. Het bovenwerk gebruikt de materialen mesh en leer met opzettelijke scheuren en tekenen van slijtage. De zool bestaat uit verschillende zolen die op elkaar gedrukt lijken te zijn.

De Balenciaga ‘Platform Sneaker’ is onderdeel van de voorjaarscollectie van 2025. Bekijk de officiële beelden van de sneaker hieronder. Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor meer artikelen als deze.

Balenciaga Platform Sneaker
Balenciaga Platform Sneaker
Balenciaga Platform Sneaker