Skip to content
Brand

Onze Top 10 adidas NMD’s bij StockX

13 januari 2023 12:16
Onze Top 10 adidas NMD’s bij StockX

In 2021 vierde adidas de lancering van een nieuwe dempingstechnologie, genaamd ‘Boost’. Het merk sloeg de nieuwe innovatie niet zomaar op bestaande modellen, ze leverde ons het populaire lifestyle silhouet ‘NMD_R1‘ naast de ‘Ultra Boost‘.

Helaas is de adidas NMD nu behoorlijk in de vergetelheid geraakt. De huidige massahype verplaatst zich naar chunky sneakers en de aandacht draait weg van het destijds populaire sneakersilhouet. Dit betekent dat de doorkoopverprijzen van veel adidas NMD’s en collabs, zoals de adidas x Pharrell Williams, sterk zijn gedaald.

Dit zijn de top 10 adidas NMD’s die momenteel voor een goede prijs beschikbaar zijn op StockX:

1. adidas NMD R1 PK OG | S79168

S79168
43einhalb

We beginnen onze Top 10 NMD’s bij StockX met de sneaker waarmee het hele adidas NMD-tijdperk begon: de OG colorway. Het was vanaf de allereerste drop duidelijk dat de OG colorway een begeerd paartje zou worden. De sneaker komt met een sok-achtige Primeknit bovenwerk dat voor comfort zorgt. De Boost-technologie geeft de sneaker zijn demping.

Een sneaker die elke fan van het silhouet niet kan missen in zijn collectie en bovendien een colorway die zich uitstekend laat combineren met allerlei soorten outfits.

2. adidas NMD R1 PK Japan Triple Black | BZ0220

Een ander hoogtepunt in de run van NMD colorways, is de volledig zwarte adidas NMD R1 PK Japan. Als een van de eerste adidas NMD’s die een zwarte Boost-zool krijgt, overtuigt de colorway met bijzondere details. Op het element naast de toebox staan Japanse tekens. Hier is de bekende transcriptie van adidas gezet: ‘Het merk met de drie strepen’.

De volledige zwarte colorway geeft de sneaker een stoere look en het Primeknit bovenwerk opent een nieuwe wereld van comfort. Kortom, het ideale model voor iedereen die op zoek is naar een strakke en comfortabele sneaker.

3. adidas NMD R1 PK Japan ‘Triple White’ | BZ0221

Na een drievoudige zwarte colorway, kan de adidas NMD R1 Japan niet ontbreken in de volledig witte colorway. Hier krijgen we de sneaker met zijn sokachtige bovenkant met dezelfde kenmerken, maar dan in het helder wit. Is dit misschien dé perfecte zomersneaker?

4. adidas NMD R1 PK Glitch Camo | S79478

S79478
43einhalb

Dit paar herinneren ons nog met liefde! De adidas NMD R1 PK ‘Glitch Camo’ is nog altijd een van de regular releases die, naast de OG-kleurstelling, razend populair is bij sneakerliefhebbers. De colorway komt met een witte tussenzool, zwarte elementen en een ontwerp op het bovenwerk dat voor de release in 2016 nog niet eerder gezien was.

5. Nice Kicks x adidas NMD R1 PK | AQ4791

AQ4791
Solebox

Verbaasd dat we pas bij het vijfde paar van onze Top 10 adidas NMD’s op StockX zijn voor de eerste collab? Dit komt omdat adidas precies wist wat ze deden met het ontwerpen van de adidas NMD’s. De Nice Kicks x adidas NMD R1 PK valt erg op met zijn design en komt met een felrode kleur en tie-dye print op de Primeknit upper.

6. A Bathing Ape x adidas NMD R1 Olive Camo | BA7326

De collab met A Bathing Ape mag niet ontbreken in het lijstje. Het streetwear merk is al jaren goed met adidas en hebben al verschillende samenwerkingen op hun naam. In 2016, aka “The Year of the NMD”, leverden adidas en Bape twee gloednieuwe colorways. Een echt hoogtepunt was de iconische Ape Camo print, die nu al bijna een Bape handelsmerk is. Het motief werd breed doorgevoerd op het nylon bovenwerk van de A Bathing Ape x adidas NMD R1 ‘Olive Camo’.

7. Neighborhood x Invincible x adidas NMD R1 | CQ1775

Van de eerste collab met een Japans modelabel, komen we direct bij de volgende collab die een jaar later uitkwam. Het Japanse merk Neighborhood heeft verschillende samenwerkingen met adidas gehad en in 2017 kwamen de twee met een driedubbele collab. De sneakers hebben een vrij simpele look en komt met unieke details. De sneakers hebben een suède paneel met twee verschillende graphics op de hiel.

8. Pharrell Williams x adidas Hu NMD Green | BB0620

Laten we overgaan naar een samenwerking die het gesprek van de dag is sinds de eerste release in 2016. Je zou bijna zeggen dat de termen ‘adidas NMD’ en ‘Pharrell Williams’ tegenwoordig in dezelfde zin gebruikt moeten worden. Simpelweg omdat de adidas Pharrell Williams Hu modellen altijd iets bijzonders hebben.

De groene colorway die je hierboven ziet, is een van de allereerste adidas x Pharrell Williams modellen ooit. Een memorabel kenmerk dat op elk van de Pharrell Williams adidas NMD’s te vinden is, is de vetersluiting die via rope laces over de middenvoet loopt. Daarnaast zijn er altijd verschillende motieven op het bovenwerk genaaid op Pharrell’s vele modellen.

9. Pharrell Williams x adidas Hu NMD Pink | GY0088

GY0088
END.

De ‘Pink’ is een van de meest recente adidas x Pharrell Williams Hu sneakers. De sneaker komt volledig in het roze. De eerder genoemde unieke kenmerken, zoals de vetersluiting en een Primeknit bovenwerk, keren terug op deze colorway. De sneakers vierden slechts enkele maanden geleden hun release en zijn voor ons een hoogtepunt dat zich onderscheidt van de complete Hu NMD-serie. Bovenal is een roze Boost-zool nog nooit eerder gezien, wat de sneaker een unieke twist geeft.

10. Pharrell Williams x adidas Hu NMD Dash Green | Q46466

Deze sneaker is een must-have voor onze Top 10 adidas NMD’s op StockX! Uitgebracht rond dezelfde tijd als de adidas Pharrell Williams Hu NMD in het roze, is de ‘Dash Green’ colorway. Als een van de meest populaire Hu NMD modellen tot nu toe, maakt de ‘Dash Green’ ons ook enthousiast! In tegenstelling tot de meeste NMD’s van adidas familielid Pharrell, heeft de sneaker niet alleen een comfortabel Primeknit bovenwerk, maar ook een mesh overlay. De cleane ‘Dash Green’ overlay bedekt het hele bovenwerk en matcht goed met de off-white middenzool en de elementen die ook in groene tinten zijn uitgevoerd.