Skip to content
Staff Picks

Footshop top 10 picks adidas Originals

12 november 2021 18:00
Footshop top 10 picks adidas Originals

Footshop heeft een ruim aanbod aan sneakers en ook de adidas Originals zijn hier te verkrijgen. De Originals lijn heeft een hoop iconische modellen die nooit out of style gaan. Hierbij een top 10 van de beste adidas Orignals.

adidas Originals bij Footshop

Bij Footshop vind je al je favoriete modellen en colorways. De shop viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan en doet dit met een adidas Superstar collab. Net als de Superstar heeft de adidas Originals lijn een hoop toffe modellen die nooit out of style gaan. Hierbij een rijtje met de 10 beste adidas Originals picks. Beginnende met een Superstar.

adidas Superstar herenschoen

De eerste sneaker uit deze lijst is deze Superstar. Het paartje komt in de kleuren wit, zwart en beige. De Superstar is een echte classic en werd met name door rapgroep Run DMC erg beroemd. Dit witte paartje haalt zijn inspiratie uit de classic zwart-witte colorway. Hierbij voegt het model op het zijpaneel en mudguard suède stukken toe en is de zool off-white translucent.

Footshop adidas Superstar
Footshop adidas Superstar

Rivalry Low dames sneaker

Nadat de Superstars in 1969 uitkwamen, bracht adidas meerdere basketbalschoenen uit. Zo ook de Rivalry High en een aantal jaren later de Rivalry Low. Dit model heeft een klassiek silhouet en kleurt wit met grijs. Hierbij is de upper van de sneaker van wit leer en zijn er zwarte details bij de veterogen te zien. Ook kleurt het adidas logo op het label zwart.

Footshop adidas Rivalry Low
Footshop adidas Rivalry Low

Stan Smith Core Green

Ook de Stan Smith is een echte original bij adidas. Het model heeft zijn naam aan de Amerikaans oud-tenniser Stan Smith te danken en heeft ook zijn gezicht in het logo. Dit paartje heeft een witte colorway en heeft een Core Green hieltab. Op het middenpaneel zijn goede details te vinden die het model een retro look geven.

adidas Stan Smith Core Green
adidas Stan Smith Core Green
adidas Stan Smith Core Green

adidas x ESPN Top Ten Hi

De Top Ten Hi werd als basketbalschoen ontworpen en heeft een klassiek silhouet. De sneaker werd in 1979 voor het eerste uitgebracht en is zo’n 40 jaar later nog steeds een original bij adidas. Dit paartje kleurt off-white en heeft zwarte, oranje en rode details. Op de veters zijn verschillende gouden embleems te zien.

Footshop adidas Top Ten Hi
Footshop adidas Top Ten Hi

Gazelle dames sneaker

Deze Gazelle sneaker heeft een vrolijke roze kleur gekregen en combineert witte details. Het model werd eind jaren zestig uitgebracht is nog steeds een erg geliefde sneaker. De upper is van suède en kleurt lichtroze. De bekende drie strepen op het middenpaneel zijn iconisch voor adidas en op het label op de tong is het Trefoil logo te zien.

adidas Gazelle Women

Forum Low x Midwest Kids

De Forum Low was origineel een basketbalschoen. Met name het hoge model was veel te zien op het basketbalveld. Deze Forum Low is in samenwerking met Midwest Kids ontworpen en combineert de materialen leer, denim en textiel. Het paartje heeft op het middenpaneel de drie strepen in het rood met wit gestikt.

adidas Forum Low x Midwest Kids
adidas Forum Low Midwest Kids
adidas Forum Low Midwest Kids

adidas Originals Ozweego

De Ozweego heeft een opmerkelijk design. De opvallende middenzool geeft het model een bijzonder silhouet en de adiPRENE zool maakt het een comfortabele sneaker. Dit adidas paartje combineert de kleuren zwart met off-white en heeft de drie adidas strepen op het middenpaneel.

adidas Ozweego
adidas Ozweego

ZX700 Winter CP

De ZX sneakers waren in de jaren ’80 bekende modellen. adidas wou met de ZX collectie presterende sneakers creëeren. Deze ZX700 heeft een herfstachtig design en combineert de kleuren bruin en rood. Het model heeft een hoge fit en is gemaakt van suède en leer.

Footshop adids ZX700 Winter
Footshop adidas ZX700 Winter

Jeremy Scott Forum Hi Wings 1.0

Dit unieke paartje is een echte eyecatcher. Het design is ontworpen door Jeremy Scott. Scott heeft al meerdere collabs met adiads gehad en de Forum Hi Wings 1.0 is er eentje om niet te vergeten. De sneaker heeft van top tot teen een dollar print gekregen en heeft ‘wings’ aan het veterpand geregen.

adidas Jeremy Scott Forum High Wings 1.0
adidas Jeremy Scott Forum High Wings 1.0
adidas Jeremy Scott Forum High Wings 1.0

Superstar x Sean Wotherspoon

Het eindigen het lijstje met het model waarmee we begonnen. De Superstar heeft een vrolijke make-over gekregen en is in samenwerking met ontwerper Sean Wotherspoon ontworpen. De sneaker heeft een zwarte kleur gekregen en heeft een kleurrijke bloemenprint. Daarnaast is het paartje deels gemaakt van gerecycelde materialen.

adidas Superstar Sean Wotherspoon
adidas Superstar Sean Wotherspoon

Dit zijn onze favoriete picks uit de adidas Originals bij Footshop. Mocht je zelf liever een kijkje willen nemen, kan dit natuurlijk ook. Welke Originals is jouw favoriet?