Skip to content
Upcoming

Foot Locker x Melody Ehsani hebben een exclusieve capsule collectie released

15 juni 2021 16:00
Foot Locker x Melody Ehsani hebben een exclusieve capsule collectie released

Foot Locker en Melody Ehsani hebben de handen ineengeslagen voor een exclusieve capsule collectie.
De release vond plaats op donderdag 10 juni 2021 om 12 uur ’s middags. Dit is de eerste collectie van verschillende capsule collecties die dit jaar gelanceerd zullen worden.

Over Melody Ehsani

Melody Ehsani in een t-shirt uit de Foot Locker collectie
Melody Ehsani in een t-shirt uit de Foot Locker collectie

Melody Ehsani is één van de weinige vrouwen die een toppositie heeft gekregen in de streetwear wereld. Haar juwelencollectie is door beroemdheden geliefd. Hierdoor heeft ze kunnen samenwerken met brands zoals Reebok en Nike. Daarnaast is de 41-jarige ontwerpster uit Los Angeles onlangs benoemd tot Foot Locker’s eerste creatieve directeur voor de vrouwenafdeling.

Ehsani is ook de oprichtster van ME (Melody Ehsani). Dit is haar streetwear merk dat gespecialiseerd is in sieraden, schoenen en kleding. Al deze producten zijn gemaakt met een boodschap die het beeld van ‘toegankelijke dameskleding’ heeft veranderd.

Foot Locker x Melody Ehsani collectie

Voor deze nieuwe collectie voor Foot Locker heeft Melody gebruik gemaakt van haar achtergrond in streetwear en haar liefde voor basketbal.

Naast basketbal legt de capsule collectie ook de nadruk op kleuren die zijn geïnspireerd op de natuur en temperaturen. In het bijzonder worden thermische patronen gebruikt om de reactie van een individu op zijn omgeving weer te geven. Afgezien van de shapewear (bh’s en fietsbroekjes) is 70% van de capsule uniseks. De collectie bevat ook een ‘Ball Vision’ tee en short set, een fleece crew en short set en een organza trainingspak. Accessoires zijn onder andere crew socks en schoenveters.

Foot Locker x Melody Ehsani
Foot Locker x Melody Ehsani
campagne foto van de nieuwe Foot Locker capsule collectie

No More Next, We are Here

Om de lancering te vieren, organiseerde Foot Locker al op zaterdag 5 juni 2021 een virtueel festival genaamd ‘No More Next, We are Here’. Voor dit festival werden fans uitgenodigd om deel te nemen aan een unieke digitale ervaring met interactieve gesprekken en prijsvragen, waarmee je producten kon winnen. Het festival is bedoeld om iedereen te inspireren om zijn stem te vinden en een plaats aan tafel op te eisen.

Dat is niet de enige reden van het festival. Foot Locker maakte de collectie toegankelijker voor consumenten in het hele land door middel van een digitaal crowd-sourcing programma. Hierbij wordt feedback van consumenten gevraagd om te bepalen waar een Melody Ehsani x Foot Locker pop-up winkel moet komen. Deze pop-ups openden een week voordat de capsule verkrijgbaar was, zodat de geselecteerde stad de kans kreeg om de collectie eerder te zien en te shoppen dan de rest van de wereld. Ben je benieuwd naar hoe het festival ging? Check dan de onderstaande video!

Citaten van en over Melody

Foot Locker x Melody Ehsani

Melody’s samenwerking en haar visie om vrouwen te empoweren door middel van streetwear en sport weerspiegelen echt het merk (..)”, zegt Patricia Respress, Vice President en DMM Women’s Footwear and Apparel bij Foot Locker.

Als Creative Director is Melody zeer inzichtelijk, empowerend en behulpzaam geweest. Haar frisse kijk biedt extra mogelijkheden voor de vrouwenafdeling van Foot Locker en wij zijn verheugd om deze unieke collectie met onze consumenten te delen.

Onze focus ligt altijd op het verhogen van het bewustzijn en het cultiveren van empowerment. (..) ‘Stop met wachten om te zijn wie je al bent’ is een van onze motto’s.”, zegt Melody Ehsani. “Ik geloof dat je niet kunt wachten tot anderen zien wie je bent. Je moet jezelf zien. Het te allen tijde bewonen van je hele zelf is de sleutel tot het bewegen door de wereld.”

citaat uit de exclusieve Foot Locker capsule collectie
Pictures by Foot Locker x Melody Ehsani

Volg onze Twitter pagina @sneakerjagers voor extra sneaker nieuws. Houd ook onze nieuwspagina in de gaten voor nog meer streetwear of sneaker gerelateerde blogs. Wil jij de nieuwste kicks in de gaten houden en je favoriete sneakers nooit meer missen? Download dan hier de Sneakerjagers app.