Skip to content
Upcoming

Foot District laat de winnaar van het Foot District Atelier zien

15 september 2020 16:31
Foot District laat de winnaar van het Foot District Atelier zien

Een bekende van Sneakerjagers, Sam van IJzendoorn, heeft voor het Foot District Atelier een unieke Asics Gel Lyte III gecreëerd. Deze Asics Gel Lyte III was de winnaar van het Foot District Atelier contest. Hier konden deelnemers hun eigen ontwerp maken van populaire modellen om zo kans te maken dat hun ontwerp ook daadwerkelijk gemaakt werd.

Sam van IJzendoorn

We kennen Sam natuurlijk van onze eerste aflevering van Sneakerjagers ‘On Air’. In onze podcast ontving onze host, Valerio Zeno, Sam en vertelde daar over zijn werk voor vele celeberties en het maken van bespokes.

Recentelijk maakte Sam bijvoorbeeld een bespoke van de Air Max 1 ‘Albert Heijn’ en maakte bespokes voor mensen als 21 Savage, PJ Tucker en Offset. Nu werkte Sam dus samen met Foot District voor het Foot District Atelier.

Het Foot District Atelier

Tijdens het Foot District Atelier hadden deelnemers de mogelijkheid om een aantal bekende modellen van verschillende merken te ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de Air Jordan 1, Sacouny 4000, Air Force 1, Reebok Classic Leather, New Balance 1500 en de Asics Gell Lyte III. Dit laatste model was ook het model dat won. Het ontwerp van de winnaar Matteo Burzio is geïnspireerd op de metalen putdeksels in New York. Zo zie je op de sneaker verschillende details die verwijzen naar deze inspiratiebron. De bruin achtige kleuren zijn gebaseerd op roest, en de grijze en donkerblauwe kleuren op de metalen van de dekstel. Het Foot District logo is op de hak te vinden in de form van natuurlijk de putdeksel. Check hieronder de foto’s!

De Lancering

Afgelopen week stelde Foot District in hun winkel in Madrid het eindresultaat van de sneaker tentoon. De sneaker was een week lang te zien in het centrum van de Spaanse hoofdstad. Check hieronder de video van deze tentoonstelling!