Skip to content
Brand

Filling Pieces lanceert ‘Different, Together’ campagne

26 oktober 2022 17:50
Filling Pieces lanceert ‘Different, Together’ campagne

Het in Amsterdam gevestigde merk Filling Pieces komt al sinds de oprichting in 2009 op voor zijn community. Met als doel de kloof tussen achtergronden en culturen te verkleinen. Dit doen ze door een platform te creëren dat pleit voor een inclusieve expressie van identiteit, cultuur en design. Filling Pieces is meer dan ‘alleen maar‘ een schoenenmerk. Wat ze opnieuw laten zien in hun onlangs gelanceerde campagne ‘Different, Together‘.

Filling Pieces Different Together
Beelden van de Filling Pieces ‘Different, Together’ campagne

Filling Pieces

Guillaume Philibert, de oprichter van Filling Pieces, had als doel om een schoen te creëren die de kloof tussen high-end mode en streetwear overbrugt. Met dit idee in gedachten ontstond de eerste premium Low Top. Een sneaker die er luxueus uitziet maar toch voor een aangename prijs te koop was en is. Het silhouet is nog steeds zo populair dat deze tot op de dag van vandaag in verschillende kleuren te koop is.

Een getalenteerd team van ontwerpers in Amsterdam en productieteams in heel Europa zijn dagelijks bezig met het produceren van hoogwaardige producten die duurzaam en geschikt zijn voor iedereen. Hiermee is het aanbod in de jaren na de lancering van de Low Top veel groter geworden, met de focus op innovatieve footwear. Naast sneakers zijn er nu ook boots, loafers, nette schoenen en sandalen te koop bij het Amsterdamse merk.

Filling Pieces Different Together

Filling Pieces ‘Different, Together’

Inmiddels meer dan 10 jaar later, verlegt Filling Pieces nog steeds de grenzen van kwaliteit, esthetiek en toegankelijkheid.

De ontwerpers, producenten en fabrikanten van het bedrijf worden in de schijnwerpers gezet in de ‘Different, Together’ campagne. Ze hebben hun eigen teamleden opgeroepen om de verbinding te laten zien binnen Filling Pieces. Op sommige beelden staat het gezin van Guillaume Philibert, wat aantoont dat daadwerkelijk iedereen erbij hoort.

Filling Pieces Different Together

Daarnaast zijn er kledingstukken uit de meest recente collectie van het merk te zien. Waaronder stevige laarzen, leren sneakers, tees en varsity-jacks in neutrale tinten als bruin, zwart en crème. Items die allemaal hoogwaardige kwaliteit uitstralen.

Filling Pieces Different Together
Filling Pieces Different Together

Filling Pieces zegt over de campagne: ‘Voor ons is ‘Different, Together’ een viering. Een erkenning dat het omarmen van je eigen verschillen betekent dat je die van anderen ook viert. Dat is wat ons verbindt. Ons sterker maakt, wijzer, beter. Het is de basis waarop Filling Pieces is gebouwd en wat ons team ter harte neemt.

Sneakers

Filling Pieces streeft ernaar om voortdurend de grenzen van kwaliteit, esthetiek en toegankelijkheid te verleggen. Dit is ook terug te zien in de huidige collectie sneakers. De collectie brengt ode aan de iconische silhouetten en komt met innovatieve manieren om de modellen te verbeteren.

Filling Pieces Different Together

Boots

Filling Pieces Different Together

Het Amsterdamse merk heeft altijd al laarzen willen ontwerpen die in alle weersomstandigheden functioneren. Het ene ontwerp net iets robuuster als de ander, maar toch zien ze er altijd heel verfijnd uit. De laarzen zijn bestendig tegen alle situaties, rotspaden, en winterachtig weer. Kortom; de ideale winter boot.

Loafers

Het bleef niet bij sneakers en boots, de nette schoenen/loafers mochten ook zeker niet ontbreken. De schoenen zijn een unieke creatieve uitlaatklep voor het ontwerpteam van Filling Pieces. Zij hebben er voor gezorgd dat luxe er moeiteloos uitziet.

Filling Pieces Different Together

Clothing

Filling Pieces Different Together

Niets is compleet zonder een clothing en accessoires lijn. Van hoodies tot aan handtassen het merk heeft het allemaal. Ze willen hiermee het spel naar een hoger niveau tillen, terwijl ze tegelijkertijd trouw blijven aan hun streetwear roots.

We zeiden het al, Filling Pieces is meer dan een schoenenmerk en dat wordt opnieuw bewezen met hun ‘Different, Together’ campagne. Benieuwd naar meer? Lees dan vooral dit blog over waarom Filling Pieces meer is dan een schoenenmerk.