Skip to content
Brand

Filling Pieces is meer dan een schoenenmerk

6 augustus 2022 13:33
Filling Pieces is meer dan een schoenenmerk

Menig sneaker fan heeft de naam Filling Pieces wel voorbij horen komen. Het Amsterdamse schoenenmerk is erg populair en verkoopt tegenwoordig ook kleding en accessoires. Daarnaast hebben ze hun Flagship winkel op de Spuistraat geopend in 2021 in het hartje van Amsterdam. Toch is Filling Pieces meer dan ‘alleen maar‘ een schoenenmerk.

De start van Filling Pieces

In 2009 kwam Guillaume Philibert met het idee om een premium sneaker te ontwerpen voor een goede prijs. Al gauw kwam de Low Top tot stand. Dit was de eerste sneaker die tussen het streetwear-segment en het high fashion-segment in zat. Dit model is tot op de dag van vandaag nog steeds verkrijgbaar en werd een groot symbool voor het multi-disciplinaire merk. Het werd een symbool van toegankelijke luxe.

Filling Pieces Low Top
Beelden via Filling Pieces

Guillaume stopte niet na het succes van het Low Top silhouet. Vandaag de dag is Filling Pieces meer dan een sneakermerk. Het aanbod is groter dan ooit, met een grote focus op innovatieve footwear. Er wordt geëxperimenteerd met een hoop nieuwe materialen en silhouetten. Zo vind je naast sneakers ook boots, loafers, nette schoenen en sandalen bij het Amsterdamse merk.

Bekijk de documentaire over het ontstaan en de evolutie van Filling Pieces hieronder.

Cultuur en community

Cultuur is erg belangrijk voor Filling Pieces. Het merk gelooft in eenheid door diversiteit en gebruikt design om een positieve verandering te maken. Ze staan voor de jeugd, creativiteit, onafhankelijkheid, ambitie en leergierigheid.

Keti Koti

Philibert is van Surinaamse afkomst en dit is terug te zien in de designs en concepten van het merk. Zo staan ze iedere 1 juli stil bij Keti Koti, de dag dat de slavernij in Suriname is afgeschaft. In 2022 en 2021 hebben ze exclusieve voetbalshirts ontworpen om de eenheid van de Surinaamse community te vieren.

Filling Pieces Summer School

In de zomer van 2021 lanceerde het merk de ‘Filling Pieces Summer School’. Dit was een podcast serie op Spotify en YouTube over mode. De serie bestaat uit drie afleveringen met hosts en gasten uit de industrie zelf. In aflevering één gaat het over de toekomst van 3D mode. Dit wordt besproken door drie merken, BYBORRE, The Fabricant en Full Circle.

Aflevering twee gaat over de verhouding van mode en kunst. Dit wordt besproken met kunstenaars Bob Sizoo, Tim Wes en The New Originals mede-oprichter Maru Asmellash. De Summer School werd afgesloten met een interessante aflevering over merk activatie met Ron Simpson als host. De gasten in de laatste aflevering waren Willa Stoutenbeek (W. Green Agency), Gianni Grot (Omroep Zwart) en Akaar Amin (Lack of Guidance).

Door deze podcast serie maakt Guillaume’s merk educatie toegankelijk voor iedereen en geven ze zowel kleine als wat grotere merken een platform. Bekijk de drie afleveringen hieronder.

De duurzamere 683 lijn van Filling Pieces

Filling Pieces begon in 2019 met de verduurzaming van hun schoenen. Het merk maakt extra duidelijk dat zij verre van perfect zijn en ook geen duurzaam merk zijn. Met de 683 lijn willen zij transparant zijn en laten zien dat het maar €6,83 extra kost om een meer verantwoordelijke schoen te maken. Het merk ziet dit als de start van hun traject en willen nog veel meer duurzamere veranderingen maken.

Wil jij meer lezen over merken en sneakers? Houd onze nieuwspagina dan goed in de gaten voor de meest recente blogs.

Filling Pieces bij Sneakerjagers >>