Skip to content
Upcoming

Filling Pieces en KLABU onthullen ‘United Spirit: Family’ collectie voor Keti Koti 2024

27 juni 2024 11:08
Filling Pieces en KLABU onthullen ‘United Spirit: Family’ collectie voor Keti Koti 2024

Filling Pieces en KLABU zetten hun samenwerking voort met de ‘United Spirit’ capsule collectie voor Keti Koti 2024, met als thema ‘Familie’. Met de collectie brengt het duo ode aan de Surinaamse cultuur waarin familie een diepgewortelde betekenis heeft.

De KLABU x Filling Pieces ‘United Spirit: Family’ collectie dropt op 27 juni 2024.

Familie centraal

Speciaal voor Keti Koti, een Surinaamse feestdag die de afschaffing van de slavernij viert, komen Filling Pieces en KLABU met een gezamenlijke collectie. Het Nederlandse label Filling Pieces, opgericht door Guillaume Philibert, brengt met deze samenwerking een ode aan Suriname, de geboorteplaats van Guillaumes ouders.

Filling Pieces Keti Koti

Iets wat centraal staat in de Surinaamse cultuur, is familie. Familie symboliseert eenheid, het doorgeven van erfgoed, het behouden van tradities en het creëren van nieuwe. Elke generatie draagt kennis over, gaat nieuwe uitdagingen aan en staat gezamenlijk op tegen onderdrukking, met als doel vrijheid en bestaansrecht te realiseren.

Filling Pieces Keti Koti

Deze thema’s worden verkend in de ‘United Spirit’ campagne en moedigt een reis aan van zelfontdekking en eerbiediging van de roots. Samen met KLABU, een internationale sportclub die sportactiviteiten realiseert voor jonge vluchtelingen, komt Filling Pieces met een eigen ontworpen ‘United Spirit’ shirts en een bijbehorend jack.

Filling Pieces en KLABU

Ter gelegenheid van hun samenwerking hebben KLABU en Filling Pieces zestien getalenteerde individuen van Surinaamse en Caribische afkomst, samen met hun vrienden en familie, samengebracht om de rijkdom, diversiteit en veerkracht van de diaspora te vieren. Het thema ‘Familie’ staat hierin centraal.

Filling Pieces Keti Koti

In de campagne komen onder andere voetballegende en DJ Eljero Elia, rappers Architrackz en Latifah, en muziekproducent FS Green aan bod. Elk delen ze hun unieke verhalen en ervaringen, waarmee ze de saamhorigheid en de blijvende banden van familie benadrukken.

Het doel van de tweede samenwerking tussen KLABU en Filling Pieces is om een clubhuis in Suriname te bouwen dat lokale families ondersteunt door middel van sport, educatie en kunst.

Het duo heeft in het verleden al eerder samengewerkt aan diverse projecten die kunst- en ontwerpworkshops hebben gefinancierd en enkele initiële fase-activiteiten van het project.

Drop

De ‘United Spirit: Family’ capsule collectie dropt op 27 juni 2024 bij Filling Pieces en KLABU winkels. Bekijk de beelden van de collectie hieronder en mis deze release niet.

Filling Pieces Keti Koti
Filling Pieces Keti Koti
Filling Pieces Keti Koti