Skip to content
Upcoming

Exclusive: Vans x Size? ‘Pony Hair’ pack!

11 juli 2018 14:47
Exclusive: Vans x Size? ‘Pony Hair’ pack!

De laatste tijd is Size? weer helemaal terug op niveau. Voor het volgende project is hun oog gevallen op Vans waarmee ze samen een pack hebben ontworpen voor de Style 36.

De Style 36 is een wat onbekende naam, de meeste mensen kennen het model beter als ‘de Old Skool’. De Old Skool zag het daglicht voor het eerst in 1977. Het was de eerste Vans sneaker waarbij er een rubberen strap vanaf de midsole doorliep over de toebox.

Vroeger werd de sneaker gemaakt van een canvas materiaal maar dat verschilt tegenwoordig nogal eens. We zien tegenwoordig ook een speciala UltraCush insole voor extra comfort tijdens het skaten (of casual wear).

De collab

De collab samen met Size? heeft het klassieke model in een ander daglicht gezet. Zoals we al hadden gezegd werd het originele model gemaakt van een stug canvas materiaal en sterke/felle kleuren. Bij deze collab hebben ze gekozen voor een boterzacht suède materiaal over de gehele upper. Inclusief tonal stiksel. De Vans branding/doodle loopt vanaf de heel over op de zijkanten van de sneaker. Voor een unieke look hebben ze de doodle en het heel detail gemaakt van ponyhair.

Ze hebben voor twee colorway gekozen. De eerste is lichtroze met een licht- en donkerbruin branding detail in een checkboard uitvoering. Deze checkboard uitvoering kennen we uiteraard van de zwart/witte slip-ons en de sk8-hi’s. De andere colorway is gemaakt van een zwart suede materiaal met een zwart/wit checkboard over de doodle en heel. Dit is dus typerend voor de rijke geschiedenis van Vans, omdat ze dit effect al sinds het begin gebruiken.

De Size? Style 36 (Old Skool) ‘Pony Hair’ zal vrijdag 13 juli uitkomen via de Size? Previews app en alle Size? winkels.


Size? x Vans Style 36 ‘Pony Hair Black’

Stylecode: TBA
Color: Black/White
Releasedatum: 13 juli 2018
Prijs: €90,-Size? x Vans Style 36 ‘Pony Hair Brown’

Stylecode: TBA
Color: Darkbrown-Light bone/White
Releasedatum: 13 juli 2018
Prijs: €90,-