Skip to content
Upcoming

Errolson Hugh over de ACRONYM x Nike Blazer Low

9 februari 2022 19:00
Errolson Hugh over de ACRONYM x Nike Blazer Low

Morgen, 10 februari om 09.00, zal via een trekking op SNKRS en bij geselecteerde winkels de ACRONYM x Nike Blazer Low releasen. De Nike Blazer Low komt in de colorways ‘Black’ en ‘Night Maroon’. Errolson Hugh is de ontwerper en mede-eigenaar van ACRONYM. Hij geeft bij Solebox aan dat het een lange tijd geduurd heeft voordat de schoen gereleased kon worden. Wij nemen je graag even mee in deze journey.

Errolson Hugh

Als eerste even een korte introductie over Errolson Hugh. Errolson Hugh is een ontwerper die al vele samenwerkingen op zijn naam heeft staan. Zo heeft hij samengewerkt met merken als Stone Island en Burton. Naast ontwerper is hij mede-eigenaar van ACRONYM. Samen met Michaela Sachenbacher heeft hij in 1994 het Berlijnse merk en ontwerpbureau opgericht. Sinds een paar jaar is ACRONYM in samenwerking met Nike.

ACRONYM Errolson Hugh
ACRONYM mede-eigenaar
ACRONYM

Nike Blazer Low

Morgen, 10 februari, zal de nieuwste ACRONYM x Nike lanceren, de Nike Blazer Low. De sneaker komt uit in twee verschillende colorways ‘Black’ en ‘Night Maroon’. Het meest opvallende aan de schoen is dat ze beide met een verwijderbare heelclip en dog tag komen. Dit zijn opvallende details die Hugh heeft toegevoegd aan de traditionele Nike Blazer Low.

De upper van de Nike Blazer Low ‘Black’ en ‘Night Maroon’ zijn gemaakt van suede. Daarnaast hebben de sneakers een neopreen voering en zijn de heelclips gemaakt van plastic. De ‘Night Maroon’ heeft veel verschillende kleuren. De upper is kastanjebruin, de tong fluorescerend roze en de details zijn lemon en zwart. Daarentegen is de ‘Black’ wat neutraler. De upper is zwart met witte accenten en de details zijn cactus groen.

Nike blazer Low Black
Nike Blazer Low Maroon Night
Nike blazer Low black
Nike Blazer Low night maroon

Proces

Errolson Hugh gaf bij Solebox aan dat de sneaker een lange reis heeft moeten maken. Het bleef een lange tijd stil sinds de aankondiging van deze sneaker, vorig jaar december. Terwijl in Mei 2017 het eerste prototype voor de sneaker al gemaakt is.

In eerste instantie zou de samenwerking voor een ander Nike model zijn, namelijk de Nike Killshot. Dit model verdween helaas van de radar. Hierdoor moesten ze een ander model kiezen voor de samenwerking. Terwijl er gezocht werd naar een nieuw model, ontstond de COVID-19 pandemie. Dit zorgde voor meer obstakels op de weg.

Undercover x Nike Daybreak

Errolson Hugh is bij het ontwerpen van de Blazer Low’s geïnspireerd door een ander model, de Undercover x Nike Daybreak. Dit is onder andere terug te zien aan de heelclips, de Undercover x Daybreak heeft namelijk ook een plastic heel wat je kunt zien in de afbeelding hieronder.

ACRONYM x Nike Blazer Low

Om de visie achter de Nike Blazer en het bedrijf ACRONYM te omschrijven zegt Errolson Hugh: “That type of design, hacking into something existing and changing it yourself, really actually reflects the process and the methodology we have at our studio in general.”

Mocht je na het lezen van deze blog de ACRONYM x Nike Blazer Low willen toevoegen aan je collectie. De ‘Black’ en ‘Night Maroon’ zullen morgen, 10 februari via een trekking releasen op SNKRS en geselecteerde winkels.

Acronym x Nike Blazer Low 'Black'

DO9373-001 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

Acronym x Nike Blazer Low 'Night Maroon'

DN2067-600 · Prijs vanaf €32,-

Naar alle aanbieders