Skip to content
Editorial

Enkele hoogtepunten van de NBA All Star Game 2024

19 februari 2024 18:22
Enkele hoogtepunten van de NBA All Star Game 2024

Afgelopen weekend vond de 73e NBA All Star Game plaats in het Gainbridge Fieldhouse in Indianapolis, Indiana. Gedurende dit jaarlijkse event spelen de topspelers van de NBA tegen elkaar in een vriendschappelijke competitie.

Na kritiek van de editie van 2023 hoopte de fans dit jaar op een spannendere (en minder vriendelijkere) pot. Dit was echter niet geval. Er werd een recordaantal van 397 punten gehaald. Indrukwekkend, zou je denken, maar dit lag dan ook aan de matige verdediging van beide ploegen. De sneakers daarentegen waren wel een groot succes. Hier vind je enkele hoogtepunten van de NBA All Star Game 2024.

Het speelveld

De NBA All Star Game 2024 werd gehouden in Indianapolis op een wel erg uniek speelveld. Ruim anderhalve week voor de wedstrijd onthulde de NBA werd de vloer van het Lucas Oil Stadium. Het speelveld was van begin tot eind verlicht door LED-verlichting die de stappen en acties van de spelers kon volgen.

Devin Booker in de Nike Book 1

Een ander hoogtepunt van de wedstrijd was Devin Booker, Pointguard bij de Phoenix Suns. De speler debuteerde in 2023 zijn eigen silhouet bij Nike; de Book 1. De sneaker combineert een klassiek design met een performance DNA.

Tijdens de game was Booker te zien in de recent gereleasede colorway van de Book 1; de ‘Light Orewood Brown’.

Nike Book 1 'Light Orewood Brown'

FJ4249-100 · Prijs vanaf €119,-

Naar alle aanbieders

LeBron James’ eerbetoon aan Deion Sanders

Beeld Jesse D. Garrabrant

LeBron James speelde dit jaar zijn 20e All Star Game in een wel erg bijzondere sneaker. De Laker’s speler was te zien in een nog niet eerder vertoond paar Nike LeBron 21’s. De sneaker haalt inspiratie uit een schoen die gedragen werd door een van zijn jeugdhelden, American football coach en voormalig speler Deion Sanders.

Jayson Tatum debuteert Air Jordan colorway

Boston Celtics’ speler Jayson Tatum debuteerde en wel erg unieke colorway van de Air Jordan Tatum 2. Het dynamische silhouet verscheen in een lila colorway, gekleed in grijze details. Over de hele sneaker heen zijn handtekeningen geplaatst van Tatum en zijn teamgenoten.

Ook de ‘Momma’s Boy’ colorway was te zien gedurende de NBA match. De sneaker dropt hoogstwaarschijnlijk in de komende weken van 2024 bij Nike.

Phoenix Suns’ Kevin Durant in de KD 4 ‘Galaxy’

Een andere opvallende sneaker die op het veld verscheen, was de KD 4 ‘Galaxy’ aan de voeten van Durant. De sneaker werd in 2012 geïntroduceerd en heeft een opvallende colorway. Het model komt gekleed in een zilveren kleur. Oranje details en een translucent buitenzool geven het paar een moderne uitstraling.

Kevin Durant Nike KD Galaxy
Beeld @sneakers_on_court

Slam Dunk Contest

Tot slot, misschien wel hét hoogtepunt van de avond: het Slam Dunk contest. Gedurende deze match worden de spelers uitgedaagd om de basketbal zo hard mogelijk door het net te dunken. De LED-verlichting in de vloer geeft het hele ensemble een extra twist. Bekijk hieronder de hoogtepunten.

Dit waren enkele hoogtepunten van de NBA All Star Game 2024. Veel van de hierboven getoonde sneakers zijn via StockX te verkrijgen, mocht je geïnteresseerd zijn. Meer artikelen zoals deze willen lezen? Bekijk dan de Sneakerjagers nieuwspagina.