Skip to content
Upcoming

END x Saucony Azura 2000 ‘The Brain’ 🧠

9 maart 2021 16:31
END x Saucony Azura 2000 ‘The Brain’ 🧠

END. Clothing heeft een nieuwe samenwerking met Saucony. De twee merken hebben een opvallend thema als inspiratiebron gekozen, namelijk: het brein. Dit kronkelende orgaan krijgt een roze kleur en wanneer je de foto’s ziet, lijkt de samenwerking een meesterwerk te zijn. Bekijk hier alle beelden van de END. x Saucony Azura 2000 ‘The Brain’.

END. x Saucony Azura 2000
Images by END.

END. x Saucony Azura 2000 ‘The Brain’ | S70569-1

De hersenen vormen het meest complexe orgaan van het menselijk lichaam. END. en Saucony hebben dan ook goed over het brein geïnspireerde design van de Azura 2000 nagedacht. Er zijn verschillende suède delen gebruikt om de nadruk op de textuur van de schoen te leggen. Daarnaast doen de grijze kronkelende overlays denken aan de kronkels van de grijze massa. Ook doen de verschillende tinten roze denken aan de vlezige anatomie van de mens.

S70569-1
END x Saucony Azura 2000

Een leuk element is de deels glow-in-the-dark buitenzool. De andere delen van de zool zijn doorzichtig gemaakt, waardoor je een brein patroon daaronder kunt zien. Tenslotte krijg je bij aankoop van de collab een roze miniatuur brein, in de vorm van een stressbal.

Azura 2000 the brain
END x Saucony

END. Clothing

END. werd opgericht in 2005 als kledingwinkel in Newcastle, Engeland. In die tijd was het erg moeilijk om in de VK aan luxe fashion merken te komen, buiten Londen. Sinds hun eerste winkelopening is END. enorm gegroeid en zijn ze wereldwijd bekend. Nog steeds verkopen ze premium mannenkleding van luxe designers en droppen ze exclusieve sneakers. Het is daarom niet gek dat END. nu een samenwerking heeft met een sneakermerk.

END Clothing

Saucony

Saucony is een Amerikaans merk voor sportschoenen dat al in 1898 werd opgericht in Kutztown, Pennsylvania. De naam Saucony is geïnspireerd op Saucony Creek, een rivier die door het stadje stroomde. Misschien heb je weleens gehoord van het “Grid cushioning” systeem die nu nog steeds gebruikt wordt bij de schoenen. Het merk heeft door de jaren heen talloze samenwerkingen met andere merken gehad. Ook werd een tijdje geleden een paar modellen van Saucony gehyped door de dad shoe trend. Bijvoorbeeld de Saucony Grid Web werd veel gekocht.

Saucony Grid Web 'White/Multi'

S70466-1 · Prijs vanaf €205,-

Naar alle aanbieders
END. x Saucony Azura 2000
Images by END.

Wil je kans maken op deze unieke collab van de END. x Saucony Azura 2000 ‘The Brain’? Schrijf je dan nu in voor de raffle bij END., het paar dropt 13 maart 2021 om 00:01 uur voor €165. Download de Sneakerjagers App om nooit meer een release te missen!

END X Saucony Azura 2000 'The Brain'

S70569-1 · Prijs vanaf €111,-

Naar alle aanbieders