Skip to content
Newsfeed

End x adidas brengt ode aan Bauhaus

21 februari 2023 13:01
End x adidas brengt ode aan Bauhaus

Art lovers opgelet, Britse retailers End en adidas komen samen voor een nieuwe samenwerking en deze samenwerking is geïnspireerd door de Bauhaus kunstschool. De End x adidas collectie bestaat uit 3 verschillende sneakers waaronder de Bermuda, Handball Spezial en de ZX40. De sneakers droppen op 24 februari 2023. Je kan via je de launch pagina van END inschrijven voor de raffles.

Geschiedenis van het Bauhaus

Het Bauhaus instituut was een Duitse kunstacademie die operationeel was van 1919 tot 1933 die ambachten en kunst combineerde. De school wist beroemd te raken door haar unieke benadering van design, die individuele artistieke visie wist te verenigen met de principes van massaproductie. De Bauhaus-stijl is uiteindelijk een van de meest invloedrijke stromingen in modern design en architectuur geworden. Met een invloed die tot de dag van vandaag nog zichtbaar is.

Het Bauhaus instituut is al jaren geleden opgeheven, toch weet de kunstacademie tot de dag vandaag zijn stempel te drukken op moderne cultuur. Het Duitse adidas en het Britse END brengen met deze nieuwe samenwerking een ode aan deze academie. 

De 3-delige samenwerking

De collab bestaat uit 3 verschillende sneakers. Als eerste kijken we naar de End x adidas Bermuda. Een sportieve klassieker met een kleurrijk jasje. De sneaker komt volledig in het geel met een lichtblauwe hiel waarop het logo van zowel adidas als END. te vinden zijn in het goud. De 2 buitenste strepen zijn rood met een lichtblauwe streep in het midden. Om het ontwerp af te maken heeft de sneaker een karakteristieke gumsole.

End x adidas
END.
End x adidas
gele sneaker
gele sneaker

Als tegenpool van de Bermuda hebben adidas en End. hun krachten gebundeld om de End x adidas Handball Spezial te maken. In tegenstelling tot de Bermuda komt deze kleurrijke sneaker volledig in het blauw met een gele hiel. De 2 buitenste strepen hier zijn ook rood met een gele streep in het midden met een goude branding van de Spezial erop. Om het ontwerp af te maken is de sole van de sneaker hier volledig in het blauw. 

blauwe sneaker
END.
blauwe sneaker
End x adidas
End x adidas

Om deze samenwerking af te maken hebben we de END. X adidas zx 420. De sneaker komt in een crème colorway met een verschillende kleurrijke accenten. De 3 strepen zijn een knipoog naar de andere 2 silhouetten van deze samenwerking met de blauwe en gele kleuren van de 3 strepen. Op de hiel is nogmaals de logo van beide merken te vinden. De onderkant van de sneaker heeft weer een gumsole. Een clean silhouet met een lichtelijk tintje kleur. 

witte sneaker
END.
Witte sneaker
End x adidas
End x adidas

De 3-delige samenwerking dropt op 24 februari 2023 via een raffle op de website van END. Klik op de knop hieronder om naar de launch pagina te gaan. Neem ook gelijk een kijkje op onze Instagram @sneakerjagers voor de nieuwste sneaker content.