Skip to content
Newsfeed

Eerste blik op UNDEFEATED x Nike Air Force 1 ‘Ballistic’

27 mei 2021 08:29
Eerste blik op UNDEFEATED x Nike Air Force 1 ‘Ballistic’

Na een eerdere blik op twee verschillende Dunk Lows uit het aankomende ‘Dunk vs AF-1’ pack van UNDEFEATED, hebben we een nieuwe onthulling van een Nike Air Force 1 die ook onderdeel zal zijn van Nike’s nieuwste samenwerking met de retailer uit Los Angeles.

Net zoals de twee eerder geleakte Dunks uit het pack, is deze Air Force 1 ook geïnspireerd op een eerdere samenwerking van de twee merken. Deze Air Force 1 is namelijk gebaseerd op de Nike Dunk High x UNDEFEATED ‘Ballistic’, een zogenoemde Friends & Family only release uit 2003. Deze Dunk werd destijds ter gelegenheid van de opening van een tweede UNDEFEATED winkel, beperkt tot 48 paar, uitgegeven aan familie en vrienden van de beide winkels. Tien jaar later in 2013 ontving deze Dunk alsnog een release voor het grote publiek. De Dunk was toen onderdeel van het ‘Bring Back’ pack.

UNDEFEATED X DUNK HIGH PREMIUM SP ‘BALLISTIC’ uit 2003

Net als het origineel uit 2003 heeft deze Air Force 1 een olijfgroene en zwarte look. Een ballistische mesh-constructie bedekt de midpanel en de toebox, terwijl de rest van het bovenwerk is gemaakt van leer. Het welbekende Five Strikes logo prijkt op de hiel en het tonglabel.

Volgens geruchten mogen we deze UNDEFEATED x Nike samenwerking ergens in juni verwachten bij UNDFTD winkels en geselecteerde retailers. Check onderstaand alvast de eerste beelden.

Onze nieuwspagina en releasekalender houden je op de hoogte van nieuwe updates omtrent deze en andere sneaker releases.