Skip to content
Newsfeed

Relase reminder: Awake NY x Jordan Brand collectie

12 april 2024 15:33
Relase reminder: Awake NY x Jordan Brand collectie

De collab tussen Awake NY en Jordan Brand heeft eindelijk een officiële releasedatum! De opvallende Awake NY x Jordan Air Ship sneaker steelt de show, samen met zes kledingstukken en een pet. Deze collectie viert de bijzondere connectie tussen New York City, basketbal en streetwear. In februari 2024 konden we al de officiële beelden bekijken en nu weten we ook waar en wanneer we de items kunnen scoren!

Het Nike Jordan Air Ship model is misschien minder bekend bij veel sneakerliefhebbers dan sommige andere modellen. Toch is dit silhouet een van de belangrijkste en eerste modellen die het merk heeft uitgebracht. De geschiedenis van dit model is buitengewoon rijk en heeft een aanzienlijke culturele betekenis voor de sneaker community.

Voor degenen die nog niet zo bekend zijn met Awake NY, het is een streetwearlabel uit New York dat in 2012 is opgericht door Angelo Baque. Het label staat bekend om zijn unieke New Yorkse esthetiek en heeft samengewerkt met diverse andere merken, waaronder Reebok, ASICS, Patta en Carhartt WIP. En nu staat er een samenwerking met een van de grootste sneakermerken ter wereld op de planning, namelijk Jordan Brand.

Awake NY x Jordan Air Ship

De Awake NY x Jordan Air Ship heeft een opvallend uiterlijk met een bovenwerk van wit leer. Dit wordt versterkt door een Metallic Silver Swoosh met een omlijning van Gym Red. Daarnaast zorgen zwarte accenten voor nog meer contrast, zoals het zwarte Wings-logo dat in reliëf is aangebracht op de zijkant van de enkelkraag.

Awake NY x Jordan Brand

Andere opvallende kenmerken zijn Awake NY’s ‘A’ logo op de zijkant, de ‘verouderde’ tussenzool en een semitransparante buitenzool. De finishing touch van het ontwerp is de metalen Jumpman hangtag die je bij de sneakers ontvangt.

Awake NY x Jordan Brand
Awake NY x Jordan Brand

Nadat de Awake NY x Jordan Brand collectie al eerder in de VS uitkwam, is het op 13 april 2024 de beurt aan Europa. Je kunt de items verkrijgen via Nike SNKRS en geselecteerde retailers.

De accessoires waarmee de Awake Jordan Air Ship in de Verenigde Staten is uitgebracht, zul je ook ontvangen met deze EU-release. Dit omvat een co-branded schoenendoos en een op NYC-geïnspireerde pamflet. Bekijk de collectie hieronder!

Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte via onze nieuwspagina voor meer sneakernieuws!

Awake NY x Jordan Brand kleding
Awake NY x Jordan Brand collectie
Awake NY x Jordan Brand
Awake NY x Jordan Air Ship
Awake NY x Jordan Brand samenwerking
Awake NY x Jordan Brand outfit
Awake NY x Jordan Brand
Awake NY x Jordan Brand outfit
Awake NY x Jordan Brand jacket
Awake NY x Jordan Brand varsity jacket
Awake NY x Jordan Brand flanel
Awake NY x Jordan Brand flanel
Awake NY x Jordan Brand T-shirt
Awake NY x Jordan Brand korte broek
Awake NY x Jordan Brand pet