Skip to content
Watch

Eerste aflevering van The Pay Check met Edson Sabajo

4 april 2022 19:30
Eerste aflevering van The Pay Check met Edson Sabajo

De eerste aflevering van The Pay Check is dinsdag 5 april 2022 om 20:00 uur te zien. In deze show praat host Pay Kolmüs met verschillende gasten over onderwerpen als hiphop, fashion, sneakers en alles daar omheen. Met als eerste gast: Edson Sabajo, mede-oprichter van Patta.

The Pay Check

Dinsdag 5 april 20:00 uur is de eerste aflevering van The Pay Check te zien op het Sneakerjagers YouTube kanaal. In deze show praat Pay Kolmüs met verschillende gasten over onderwerpen binnen en buiten de sneakerwereld. De gasten komen uit alle hoeken. Zo nodigt Pay DJ’s uit, sportatleten, fashion designers en artiesten.

The Pay Check

Pay Kolmüs is van alle markten thuis. Ze is al zo’n twintig jaar actief in de muziek en entertainment wereld als muziekjournalist en artist manager. In haar carriere heeft ze artiesten als Public Enemy, Nas, Ne-Yo en Ice Cube mogen interviewen. Ook heeft ze een eigen radio show gehad en is ze artist manager.

Met haar brede kennis in het muziek landschap heeft ze verschillende functies behaald. Ze is lid van de Raad van Toezicht bij De Melkweg, groot hiphop stage in Amsterdam en heeft edities van Amsterdam Dance Events gehost. Daarnaast begeleidt ze beginnende artiesten aan de Ivy Chanel Music Academy (IMCA) in London en heeft ze een grote passie voor sneakers, voornamelijk voor de Nike Air Max 1.

Edson Sabajo

In de eerste aflevering van The Pay Check is niemand anders dan Edson Sabajo te gast. Edson is mede-oprichter van Patta en richtte in 2004, samen met Guillaume ‘Gee’ Schmidt, het streetwear merk op. De twee kenden elkaar hiervoor al in de hiphop scene. Zo ontmoette de twee elkaar in Fat Beats, een platenwinkel waar Edson manager was.

In 2004 openden de twee hun eerste Patta vestiging in Amsterdam. Al snel groeide Patta uit tot een ‘cult favorite brand’ en is het merk tot op de dag van vandaag niet meer weg te denken uit de streetwear scene. Zo kwam Nike in 2021 met ‘The Wave’ collab met Patta, waar vier Air Max 1’s uit rolden. Ook kwam Videoland recent nog met de documentaire ‘Patta For Life’.

Naast Edson’s passie voor hiphop en sneakers, is hij ook groot hardloop fanaat. Met Patta richtte hij het Patta Running Team op wat hardlopers in en rondom Amsterdam samenbrengt. Patta is het beste te omschrijven als één grote familie waarin iedereen met dezelfde passie welkom is, ongeacht jouw achtergrond. “Out of love and necessity rather than profit and novelty” – Patta.

Eerste aflevering

Edson is de eerste gast bij The Pay Check. In de show wordt er in een laid-back sfeer gepraat, gelachen en gediscussieerd. Hierin komen onderwerpen als fashion, sneakers, sport en muziek voorbij. Met de show wilt host Pay verschillende hoeken uit de cultuur sector verbinden. Hierin staat creativiteit centraal.

Dinsdag 5 april om 20:00 uur wordt de eerste aflevering van The Pay Check online gezet. Deze is via het Sneakerjagers YouTube kanaal te bekijken. Houd onze Instagram in de gaten en blijf up-to-date over de komende episodes van The Pay Check.