Skip to content
Brand

Een top 10 populaire Stüssy items op StockX

14 februari 2023 17:23
Een top 10 populaire Stüssy items op StockX

Stüssy werd oorspronkelijk opgericht in Californië als surfmerk door Shawn Stüssy, die zijn handtekening op surfborden begon te zetten. Later breidde hij dit uit naar T-shirts en andere kledingstukken en trok al snel de aandacht van internationale skaters, muzikanten en kunstenaars. Ook in Europa is Stüssy tegenwoordig een onmisbare speler in de streetwear scene. Daarom bespreken wij vandaag de 10 beste en meest populaire Stüssy items die beschikbaar zijn op StockX.

Zie je iets leuks? Door op de knop onder de items te klikken kun je gemakkelijk naar het Stüssy item op de StockX-pagina navigeren!

Stüssy en StockX items in Stüssy Madrid winkel
Stüssy

Stüssy x Nike Air Force 1 Mid ‘Fossil’

Stüssy x Nike Air Force 1 Mid 'Fossil' zijkant
StockX
Stüssy x Nike Air Force 1 Mid 'Fossil' achterkant

Het eerste item op onze lijst is een artikel uit één van de vele succesvolle samenwerkingen tussen Stüssy en Nike. Samen hebben deze merken verschillende sneakers, kledingstukken en accessoires uitgebracht, wat heeft geleid tot de meest exclusieve items. Zo ook de Stüssy x Nike Air Force 1 Mid ‘Fossil’.

Deze sneaker is geïnspireerd op de Stüssy x Nike Air Force 1 Low ‘Fossil’ uit 2020. Maar deze keer geeft het neutraal getinte ontwerp vorm in een mid-top formaat. Verder heeft het een hennep-achtig geweven bovenwerk met geborduurde Swooshes en een alternatief, langharig textiel op de hiellippen. Het ontwerp wordt compleet gemaakt met metalen ontwerpen op de hiel, dubbele tonglabels en een dubbel geperforeerd “S” Stüssy logo op de neus.

Stüssy 8 Ball Beach Shell Jacket ‘Greyscale’

Stüssy 8 Ball Beach Shell Jacket 'Greyscale' item vooraanzicht
StockX
Stüssy 8 Ball Beach Shell Jacket 'Greyscale' achterkant

Met de opkomst van TikTok zien we steeds vaker dat de meest onverwachte artikelen viraal gaan en uitverkopen, voordat we met onze ogen kunnen knipperen. Want terwijl genoeg 8 Ball T-shirts en pullovers beschikbaar waren op de website, was de 8 Ball Beach Shell Jacket ‘Greyscale’ uitverkocht binnen enkele minuten.

Het design bestaat uit eenvoudige colorblocking, met zowel het 8 Ball motief op de voor- en achterkant. Ook beschikt het over een shock cord capuchon en schuin zakken met drukknoopsluiting.

Stüssy Basic Cuff Beanie ‘Black’

Stussy Basic Cuff Beanie 'Black' item
StockX

Stüssy is ongeëvenaard als het gaat om relaxte skate-stijl. Deze Basic Cuff Beanie is daar een goed voorbeeld van. Een echte klassieker met de Stüssy handtekening op de rand. Of je nu naar het skatepark gaat of een lange wandeling maakt, de Stüssy Basic Cuff Beanie ‘Black’ is ideaal om te dragen als het koud wordt.

Stüssy Pro 8-Ball x Converse One Star ‘Pro Ox ‘Stüssy 8-Ball ‘Green Flash’

Stüssy Pro 8-Ball x Converse One Star Pro Ox 'Green Flash' zijaanzicht
StockX
Stüssy Pro 8-Ball x Converse One Star Pro Ox 'Green Flash' achteraanzicht

Niet alleen met Nike, ook met Converse heeft Stüssy meerdere succesvolle samenwerkingen gehad. Het meest populaire item uit deze reeks samenwerkingen is toch wel de Stüssy Pro 8-Ball x Converse One Star ‘Green Flash’. Het ontwerp van deze opvallende sneaker bestaat uit een helder geel-groene getextureerde suède bovenkant. De levendige basis wordt aangevuld met contrasterende zwarte veters en Stüssy’s 8-Ball design op de zijkant. Meer branding is zichtbaar door de All Star tong met een “Stüssy aesthetic”.

Stüssy 8 Ball Sherpa Reversible Jacket ‘Natural’

Stüssy 8 Ball Sherpa Reversible Jacket 'Natural' item vooraanzicht
StockX
Stüssy 8 Ball Sherpa Reversible Jacket 'Natural' achteraanzicht

Een andere must have dat op TikTok heeft geleid tot miljoenen likes, honderdduizenden views en tienduizenden comments, zijn Stüssy’s 8 Ball Sherpa Reversible Jackets. Gemaakt van zacht, hoogwaardig fleece, brengt deze jas je de koude dagen warm en stijlvol door. Het klassieke 8 Ball ontwerp zorgt voor een coole vintage touch aan elke outfit. De comfortabele, oversized pasvorm en volledige rits maakt het een perfect item voor dagelijks gebruik.

Naast ‘Natural’, is dit Stüssy item op StockX verkrijgbaar in de ‘Green‘ en ‘Orange‘ colorway.

Stüssy x Nike Benassi ‘Off Noir’

Stüssy x Nike Benassi 'Off Noir' item
StockX
Stüssy x Nike Benassi 'Off Noir' achteraanzicht

De Stüssy x Nike Benassi ‘Off Noir’ is onderdeel van een grote collectie tussen de twee streetwear merken. Ook dit item is een klassieke slip-on in de bekende zwart-witte colorway. Het iconische Stüssy logo is in het wit op de synthetisch lederen band gedrukt. Verder is de band uitgevoerd met zachte jersey voor een comfortabele pasvorm.

Het voorgevormde voetbed, ondersteund door een Phylon foam tussenzool voor lichtgewicht demping, zorgt voor extra comfort. Op het voetbed vind je ook minimalistische Nike logo’s, voor een clean uiterlijk.

Stüssy x Nike Air Penny 2 ‘Black’

Stüssy x Nike Air Penny 2 'Black' item zijaanzicht
StockX
Stüssy x Nike Air Penny 2 'Black' achteraanzicht

Nike debuteerde de Air Penny II tijdens het 1996-97 NBA-seizoen als het tweede model in Penny Hardaway’s lijn. In 2022 maakte deze sneaker een comeback. Het Air Penny 2 silhouet combineert een retro-uitstraling met dynamische overlays op het bovenwerk.

Naast de zwarte uitvoering, is het onder andere verkrijgbaar in de ‘Fossil‘, ‘Vivid Green Black‘ en ‘Rattan‘ colorway.

Stüssy Fuzzy Dice Tee ‘Black’

Stüssy Fuzzy Dice Tee 'Black' item vooraanzicht
StockX
Stüssy Fuzzy Dice Tee 'Black' item achteraanzicht

Naast de iconische 8 Ball, mag het dobbelsteen design ook zeker niet ontbreken in deze top 10 lijst! Dit Stüssy item heeft een klein wit Stüssy logo op de linkerborst. Dit logo is groter terug te vinden op de achterkant, gecombineerd met het kenmerkende Fuzzy Dice design. Het is gemaakt van zacht katoen en heeft een relaxte, ademende pasvorm.

Stüssy x Nike Air Max 2013 ‘Fossil’

Stüssy x Nike Air Max 2013 'Fossil' sneaker item
StockX
Stüssy x Nike Air Max 2013 'Fossil' achteraanzicht

De ‘Fossil’ colorway is een terugkerend onderdeel wanneer we kijken naar de sneaker collectie van Stüssy. Niet alleen bij de Air Force 1 Low en Mid is dit zeer populair, ook onder de Air Max liefhebbers is het gewild.

De Nike Air Max 2013 Stüssy Fossil heeft een mesh bovenwerk met geweven overlays, gerafelde textiel Swooshes aan de zijkant. De Stüssy branding op de voorvoet dient als een knipoog naar eerdere Air Zoom Spiridon en Air Force 1 samenwerkingen. De vintage touch maakt het ontwerp compleet.

Stüssy x Nike Sweatpants ‘Grey’

Stüssy x Nike Sweatpants 'Grey' vooraanzicht
StockX
Stüssy x Nike Sweatpants 'Grey' item zijaanzicht

We sluiten de lijst af met deze grijze sweatpants, waarmee Stüssy een eigentijdse draai geeft aan klassieke sportkleding. Dankzij de ongeëvenaarde comfort werd het al snel een essential binnen de streetwear collectie. De Stüssy x Nike Sweatpants Grey is gemaakt van een combinatie van katoen en polyester.

Daarnaast is het product voorzien van het samenwerkingslogo tussen de twee populaire bedrijven, met het Nike logo boven dat van Stüssy. Het logo staat onder de linker voorzak en is geborduurd in zwart. Het logo verspreidt zich over de hele linkerzak.

Natuurlijk zijn er nog veel meer sneakers, kledingstukken en accessoires van Stüssy op StockX te vinden in allerlei colorways. Neem dus zeker een kijkje op de website van StockX om jouw nieuwe favoriete item te scoren!