Skip to content
Brand

Een Top 10 ASICS Gel-Lyte 3 colorways

6 oktober 2022 12:15
Een Top 10 ASICS Gel-Lyte 3 colorways

Één van de meest bekende modellen van het merk ASCIS is de ASICS Gel Lyte III. Bij hardlopers viel de schoen gelijk in de smaak, maar tegenwoordig heeft het vooral de sneakerwereld veroverd. Vandaag bekijken we de top 10 ASICS Gel-Lyte 3 trend modellen die je bij ASICS kunt kopen.

De ASICS Gel Lyte III

De ASICS Gel-Lyte III wordt ook vaak omschreven als ASICS Gel Lyte 3 of ASICS Gel Lyte III. Het is één van de populairste modellen van ASICS. Het silhouet werd in 1991 de opvolger van de legendarische GT II en tegelijkertijd ’s werelds eerste schoen met gepatenteerde GEL-demping.

Toen al overtuigde het model met verdere ontwikkeling van het succesvolle tongsysteem. Daarnaast kreeg de Gel-Lyte III nog meer innovatieve technische functies. Zoals de gespleten tongconstructie, wat zorgde voor nog meer comfort en steun.

In 2007 konden we genieten van de heruitgave van de Gel Lyte III als lifestyle sneaker. Daarna kwamen regelmatig remakes en een reeks collabs met artiesten en toonaangevende sneakerwinkels als Atmos en Patta. Ken je ze nog? Zo niet, dan zie je beneden enkele colorways:

Patta x ASICS Gel-Lyte III OG
Patta x ASICS Gel-Lyte III OG, Foto: Patta
Patta x ASICS Gel-Lyte III OG
Patta x ASICS Gel-Lyte III OG, Foto: Patta
Atmos x Sneaker Freaker x Asics Gel-Lyte III
Atmos x Sneaker Freaker x Asics Gel-Lyte III OG; Foto van Instagram: @asics_sportstyle
Atmos x Sneaker Freaker x Asics Gel-Lyte III
Atmos x Sneaker Freaker x Asics Gel-Lyte III OG; Foto van Instagram: @asics_sportstyle

Een top 10 Gel-Lyte 3 modellen bij ASICS

Laten we een blik werpen op de on trend Gel-Lyte 3 modellen, die je op dit moment bij ASICS kunt kopen.

GEL-LYTE III OG – Barely Rose/Rosequartz

De GEL-LYTE III OG sneaker is nog steeds één van de toppers bij ASICS. Deze colorway is er in de kleuren ‘Barely Rose’ en ‘Rosequartz’. Zoals elke Gel Lyte 3 heeft ook deze sneaker een gespleten tong en de kenmerkende Gel-technologie. Het bovenwerk is bijna volledig gemaakt van leer, waarvan 20% uit gerecycled leer bestaat.

GEL-LYTE III OG – Oyster Grey/Cream

Het ontwerp van deze kleurstelling is een eerbetoon aan de uitgebreide recyclingprocessen in Japan die het land helpen een schoon milieu te handhaven. De sneaker is gemaakt van gerecycled papier, leer en polyester om grondstoffen te besparen voor het welzijn van de aarde.

GEL-LYTE III – Della Robbia Blue/Della Robbia Blue

Om de 30e verjaardag van de GEL-LYTE III hardloopschoen te vieren, wordt de sneaker uitgebracht in zijn oorspronkelijke vorm en constructie uit het begin van de jaren ’90. Precies daarom staat deze versie ook in onze Top 10 ASICS Gel-Lyte 3 modellen lijst.

GEL-LYTE III OG – White/Smoke Grey

Ook deze GEL-LYTE III OG wordt geleverd met een gespleten tong en de belangrijkste kenmerken, zoals de Gel-zool. De mooie, zomerse kleurstelling valt hier op.

GEL-LYTE III OG – White/Oyster Grey

Deze colorway gaat bijzonder goed samen met klassieke jeans, ook in het algemeen kun je hem heel goed combineren. Deze ASICS komt met zilveren accenten, die het onderscheidt van de anderen.

GEL-LYTE III OG – Smoke Grey/Ironclad

We kennen deze kleurstelling al uit de jaren ’90, maar hij heeft onlangs weer een release gekregen. Overigens zijn alle Gel-Lyte 3’s bij ASCIS verkrijgbaar in de maten 36 tot 49.

GEL-LYTE III OG – Black/Black

Klassiek zwart op zwart, is altijd een goede keuze. Deze GEL-LYTE III OG sneaker is geïnspireerd op de kleuren en het ontwerp van de Japanse Daruma houten poppen en heeft zijn oorspronkelijke vorm en constructie uit begin jaren 90 behouden.

GEL-LYTE III OG – White/White

Precies het tegenovergestelde van de vorige sneaker is deze OG in All White. Door de witte kleur is de sneaker met veel stijlen te combineren. Deze kleurstelling is ook geïnspireerd op de Japanse Daruma houten poppen en is robuust en gemakkelijk schoon te maken, zelfs in de herfst, dankzij het leren bovenwerk.

GEL-LYTE III OG – White/Smoke Grey

Zoals vele anderen is ook deze GEL-LYTE III OG voorzien van suède en mesh overlays. Verder draagt de sneaker de kleurstelling White/Smoke Grey. Een eyecatcher!

GEL-LYTE III – Sheet Rock/Gentry Purple

Onze Top 10 ASICS Gel-Lyte 3 modellen eindigt vandaag met één van de favorieten: de Atmos x Sneaker x Asics Gel-Lyte III OG. Het paartje komt met energieke kleuren en de typische design elementen. Klik op de button een kijk of jouw maat nog beschikbaar is.

Meer sneaker nieuws, zoals meer top 10 sneaker en streetwear blogs, enkele speciale promoties en release reminders zijn te vinden op de Sneakerjagers nieuwspagina: