Skip to content
Sustainability

Een selectie van duurzame kerstcadeaus

7 december 2022 12:00
Een selectie van duurzame kerstcadeaus

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp voor ons en onze samenleving. Steeds meer merken houden zich bezig met duurzaamheid en dragen hun steentje bij om de fast fashion- en sneakerindustrie een beetje beter te maken. Daarom hebben we vandaag een iets ander verlanglijstje voor je samengesteld: Duurzame kerstcadeaus voor 2022!

Duurzame kerstcadeaus 2022

Organic Cotton Jacquard Pillow Cover

via HHV

Dit Pendleton artikel is een ultra zachte vierkante kussenhoes van biologisch katoen die exclusief door Pendleton in Duitsland wordt geweven. Het Pendleton Organic Cotton Jacquard Pillow Cover is duurzaam geproduceerd volgens Oeko-Tex richtlijnen en het katoen is GOTS gecertificeerd.

Lacoste Knitted Cap

via HHV

Ook deze muts van Lacoste is gemaakt van 100% duurzaam katoen. De muts is een geweldig kerstcadeau voor zowel meisjes als jongens.

REAL BAD MAN RBM CHENILE HOODIE

via BSTN

Deze casual hoodie van ‘The Real Bad Man’ is gemaakt van 100% biologisch katoen en is daarmee een mooi en duurzaam alternatief voor vergelijkbare hoodies.

VEJA ESPLAR

via BSTN

Als het gaat om duurzame sneakers, moet je zeker VEJA bekijken. Het merk maakt alleen duurzame sneakers en is super transparant over de productie en materialen. Je kunt hier meer over het merk lezen: >> De ultieme VEJA FAQ – Sneakerjagers <<

VEJA WMNS VENTURI ALVEOMESH

via BSTN

De VEJA’s zijn er ook in super veel variaties voor onze WMNS, dit silhouet hier is slechts één van de vele. Ook hier is het silhouet uitsluitend gemaakt van duurzame materialen, bijvoorbeeld alveomesh, gerecycled rubber en rijstafval.

PUMA x PAMELA REIF outfit

via PUMA

Deze outfit is ook gedeeltelijk gemaakt van duurzame materialen. Beide stukken zijn gemaakt van gerecycleerde vezels en het gebruikte katoen is afkomstig van gecertificeerde katoenproductie. Perfect voor de sportieve voornemens van het nieuwe jaar!

New Balance Green Leaf Nature State hoodie

via New Balance

New Balance maakt sinds kort deel uit van het Green Leaf Initiative. Deze hoodie, bijvoorbeeld, is gemaakt van materialen uit milieuvriendelijke bronnen.

New Balance XC-72

via New Balance

Dit silhouet is momenteel on trend en is bovendien gemaakt van duurzame materialen. Het bovendeel is gemaakt van 50% of meer gerecycleerd en/of organisch materiaal en ten minste één midden-/zoolmateriaal dat ten minste 3% organisch of 5% gerecycleerd is.

adidas VEGAN STAN SMITH SCHUH

via adidas

De ultieme klassieker die het altijd goed doet onder de kerstboom: de Stan Smith. Dit silhouet is volledig veganistisch, zonder dierlijke onderdelen.

Air Force Next Nature

De absolute klassieker van de Air Force 1 is er ook in een milieuvriendelijkere versie. De ontwerpen van Next Nature zijn gemaakt van minstens 20% duurzame materialen. Je kunt veel verschillende kleurstellingen vinden via onze sneakerzoekmachine!

Nike

Dat was onze duurzame kerstverlanglijst. Welk duurzaam item geef jij cadeau? Laat het ons weten via Instagram. Heb jij nog andere duurzame cadeau ideeën? Laat het ons ook weten!

Sneakerjagers Sustainable biedt je meer duurzame sneakers en veel nieuws over duurzaamheid in de sneaker scene! Neem gerust een kijkje!