Skip to content
Upcoming

Een release reminder van de Air Jordan 1 Zoom ‘Crater’

1 september 2020 17:00
Een release reminder van de Air Jordan 1 Zoom ‘Crater’

De Air Jordan 1 is populairder dan ooit, maar dat weerhoudt Jordan Brand en Nike niet om te innoveren op het klassieke model. Deze Air Jordan 1 Zoom ‘Crater’ zit vol met innovatie en zal releasen op donderdag 3 september. Een mooi moment om deze Air Jordan 1 eens goed te bekijken.

 ‘Move to Zero’

De Air Jordan 1 is onderdeel van Nike’s  ‘Move to Zero’ campagne. Met dit initiatief streeft Nike er naar toe te werken naar een CO2-neutraal en afvalvrij productieproces. Eerdere modellen uit deze campagne zijn bijvoorbeeld de Space-Hippie series en de Nike Air VaporMax 2020. Centraal bij deze sneakers stonden gerecyclede materialen en dat is op de Air Jordan 1 Zoom ‘Crater’ niet anders.

De zwarte upper van het model is gemaakt van gerecycled synthetisch materiaal. Naast de zwarte basis van de sneakers zijn er een aantal rode details. Kijk bijvoorbeeld naar de rode stiksels op de hak of bij de tong. Ook de veters hebben deze rode details. De zwarte veters hebben een rode nestel en het tweede paar veters is compleet rood gekleurd. De swoosh en overlays bij de enkels en veters hebben een iets donkerdere kleur zwart/grijs en zorgen voor wat meer diepte op het bovenwerk.

De zool

Bij de meeste Air Jordan 1’s zijn we natuurlijk de Nike Air zool gewend. Bij deze Air Jordan 1 Zoom, zoals de naam als zegt, zit er Nike Air Zoom technologie in de zool. Deze zorgt voor net wat meer comfort. De witte midsole en grijze outsole zijn gemaakt van 12% Nike Grind rubber. Hierdoor heeft zowel een mid- en outsole een spikkel patroon op de zool.

De release

De Air Jordan 1 Zoom ‘Crater’ zal releasen op vrijdag 3 september bij nike.com en verschillende relailers. Check hieronder de knop voor alle shops en release informatie en natuurlijk de details van de sneaker.

Air Jordan 1 High Zoom Crater 'Black'

CW2414-001 · Prijs vanaf €78,-

Naar alle aanbieders