Skip to content
Newsfeed

Een gedetailleerde blik op de Asphaltgold x Saucony Shadow 6000

12 oktober 2023 16:45
Een gedetailleerde blik op de Asphaltgold x Saucony Shadow 6000

“Accelerate Decelerate’ – twee tegenpolen die elkaar aantrekken, waarvan de een niet zonder de ander kan functioneren – zoals Yin en Yang,” legt Asphaltgold uit. Getekend door de snelle realiteit van ons dagelijks leven, heeft Asphaltgold het concept van ‘Accelerate Decelerate’ toegepast op het Vintage Performance Running-model van Saucony.

Bekijk de Asphaltgold x Saucony Shadow 6000 hier in detail!

De geschiedenis van Saucony en de Saucony Shadow 6000

Saucony zag in 1898 het licht in Kutztown, Pennsylvania, een stadje gelegen langs de Saucon-rivier. Maar de rivier was meer dan alleen een naamgever; ze vormde de inspiratie voor de ontwerpen van Saucony. Het herkenbare ‘Waves’-logo van het merk weerspiegelt duidelijk de voortdurende golfbeweging van het rivierwater.

De geschiedenis van de Saucony Shadow 6000 begon in 1991, toen het merk de sneaker vooral uitbracht voor hardlopers – dat was te zien aan de uitstekende hielstabiliteit, flexibiliteit en voorvoetdemping. De zool zorgde bovendien voor uitzonderlijk comfort.

Hoewel Saucony al meer dan 40 jaar een gevestigde naam is in de wereld van hardloopschoenen, is het merk vandaag de dag net zo onmisbaar geworden als een alledaagse lifestyle sneaker.

via Saucony

De Asphaltgold x Saucony Shadow 6000

De Asphaltgold x Saucony Shadow 6000 wordt geleverd in een klassieke materiaalcombinatie van suède en grof mesh. Zoals gebruikelijk bij Saucony heeft ook deze schoen een zilverkleurig zijpaneel in een golfvorm. Dit detail roept aan de ene kant de oorsprong van het merk in herinnering, maar geeft tegelijkertijd het silhouet een vleugje retro charme.

Qua kleurenschema sluit de kick aan bij het Accelerate Decelerate-thema. Waarbij de lichtgrijze en witte tinten samen met een olijfkleur een prachtige combinatie vormen.

Een opvallend aspect in dit ontwerp is dat voor de allereerste keer in de geschiedenis van het design, een miniatuur golflogo op de mudguards is geplaatst.

@asphaltgold via Instagram

Release info Asphaltgold x Saucony Shadow 6000

Het silhouet dropt op 14 oktober 2023 om 18.00 uur en is verkrijgbaar bij Asphaltgold – online en instore. Naast de drop is er een release-evenement in de Asphaltgold Store in Darmstadt. Met coole muziek van Ecuador Indio en gratis drankjes van Fritz Cola en Peroni.

In our fast-paced reality, the moment of “Decelerate” is especially important. Our environment takes care of the acceleration almost by itself, which is why we need to focus on consciously decelerating – just for a moment. Our upcoming collaboration with Saucony stands for this moment.

Asphaltgold
@asphaltgold via Instagram

Om er zeker van te zijn dat je ook in de toekomst dit soort nieuws rond sneakers en streetwear niet mist, kun je regelmatig de Sneakerjagers nieuwspagina bekijken.

Asphaltgold x Saucony