Skip to content
Newsfeed

Een echte klassieker: dit is de New Balance 574

8 augustus 2023 17:38
Een echte klassieker: dit is de New Balance 574

Het is een understatement om te zeggen dat New Balance een geliefd merk is in onze community. Wie is er anno 2023 nou niet bekend met bijvoorbeeld het geliefde Protection Pack collectie of de collabs met Aime Leon Dore. Toch heeft NB naast deze populaire namen vele andere silhouetten die wellicht een plekje in jouw sneaker rotation verdiend! Lees in dit artikel alles over de New Balance 574.

Geschiedenis New Balance 574

Het verhaal van New Balance in het algemeen begon opmerkelijk genoeg met kippen (ja, echt waar). Engelsman William J. Riley vond het fascinerend hoe het gevogelte balans konden houden op hun pootjes met slechts drie tenen. Vanuit deze observatie begon de sneakerlijn met schoenen die drie steunpunten in de zool bevatten.

Het duurde maar liefst 82 jaar na de oprichting van NB voordat het 574 silhouet werd geïntroduceerd. In 1988 ontwierp Steven Smith het 574 model als betaalbare hardloopschoen. De sneaker werd al snel populair, onder andere door het gebruik van kwalitatieve materialen en de New Balance ENCAP tussenzool.

Het NB model veroverde niet alleen de harten van vele sporters. Na zijn make over in de jaren ’90 steeg zijn populariteit ook tot een hoogtepunt in de streetwear cultuur, en sindsdien kan je de New Balance 574 altijd wel terugvinden in het straatbeeld.

Bekijk hieronder een aantal populaire colorways op het het 574 model.

Populaire colorways

New Balance heeft vele unieke samenwerkingen uitgebracht op het 574 silhouet, denk bijvoorbeeld aan de Stone Island collab. Ook brengt NB regelmatig nieuwe colorways op het model uit. Bekijk hier een aantal populaire kleurstellingen van het silhouet.

Klik op de onderstaande knop om de gehele New Balance 574 collectie te bekijken.

574 Legacy ‘White’

New Balance

574 UNISEX

574 Legacy ‘Red’

574 ‘Bone’

574 ‘Green’

Wij hopen dat je meer te weten bent gekomen over de New Balance 574 en dat je nu precies weet welke colorway jij wil coppen! Vraag jij je nu af hoe je dit silhouet het beste kan stijlen? Lees hier: Hoe style ik de New Balance 574

Druk op de onderstaande knop om de gehele 574 collectie van NB te bekijken.