Skip to content
Editorial

Een duurzame stap in de toekomst met de Nike Air Max 90 Futura en Air Max Bliss Next Nature

9 december 2022 15:00
Een duurzame stap in de toekomst met de Nike Air Max 90 Futura en Air Max Bliss Next Nature

Ook al blijft Nike Retro versies uitbrengen van oudere klassieke sneakers zoals de Air Jordan 3 Retros, Nike Dunk Retros, of Air Jordan 1 Retros, ze blijven ook innoveren. Of het nu gaat om het invoeren van nieuwe technologieën zoals de metaverse of NFT’s of gewoon het aanpassen van oudere schoenen om ze een moderne look te geven, Nike zit zeker niet stil. Vandaag kijken we naar twee futuristische Nike silhouetten gericht op het vrouwelijke publiek, de Air Max 90 Futura en de Air Max Bliss.

Nike Air Max 90 Futura

Afbeeldingen van Sneakerjagers

De Nike Air Max 90 is een van de hoekstenen van de sneakercultuur, het is een van de belangrijkste en populairste ontwerpen van het merk. Hij werd voor het eerst uitgebracht in 1990, zoals de naam al doet vermoeden, en werd al snel Nike’s op één na populairste schoen, na de Air Max 1. Het silhouet werd ontworpen door de legendarische Tinker Hatfield, die tijdloze klassiekers als de Air Max 1, Air MAG en Air Jordans 3 tot en met 15 ontwierp.

De eerste AM90 kwam in de originele ‘Infrared’ colorway zoals bedacht door Hatfield. Deze colorway is nog steeds de meest populaire en legendarische tot heden. En terwijl de OG colorways de belangrijkste en meest gewilde modellen zijn, blijft Nike het model innoveren en updaten.

Bijvoorbeeld de Nike Air Max 90 Futura, dit model herwerkt het icoon van de Air Max en brengt een perfecte mix van futurisme en throwback design. De sneaker heeft zaagtandranden rond de buitenzool in combinatie met glad leer en gedeeltelijk zwevende Swoosh-logo’s. De enkels zijn gevuld met pluche wat, in combinatie met de bewezen Air demping, de hele dag comfort biedt. Met deze sneaker stap je echt in de toekomst!

Nike WMNS Air Max 90 Futura

DZ4708-001 · Prijs vanaf €69,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max Bliss Next Nature

De volgende schoen die we vandaag uitlichten is de Nike Air Max Bliss. Net als de Air Max 90 Futura is de AM Bliss een speciaal WMNS-model. Beide paren zijn prachtig en een verfrissende lucht, maar terwijl de AM 90 Futura een herneming is, is de Bliss een compleet nieuw silhouet. Het is een gloednieuw lid van de Air Max familie en het brengt een fris en futuristisch ontwerp met zich mee.

Hoewel het een nieuw model is, straalt de Bliss de Y2K vibes uit die de sociale media de laatste tijd overspoelt. Tegelijkertijd weet hij er ook futuristisch uit te zien. Hierdoor slaagt het silhouet erin er futuristisch uit te zien en toch te passen in de bestaande lijn van Air Max sneakers. Dus als je als meisje op zoek bent naar een sneaker met Y2K uitstraling en toch klassiek wilt blijven, dan is de Air Max Bliss het perfecte paartje voor jou!

De Bliss wordt geleverd in een retro, sportieve vorm die perfect past in de categorie grove trainers a.k.a. ‘dad shoes’. Volgens Nike is de vorm van de Bliss geïnspireerd op de natuurlijke stroming en beweging van de natuur, vermengd met moderne technologie. Voortbordurend op het natuurlijke thema, is de sneaker ook gemaakt van ten minste 20% gerecycled materiaal, waardoor het een duurzamere optie is.

Nike Air Max Bliss Next Nature 'Orewood Brown'

DZ4707-001 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders

Als je ook zoveel van sneakers houdt als wij en meer verhalen als deze wilt lezen of op de hoogte wilt blijven van het nieuwste sneaker nieuws, houd dan onze nieuwsfeed in de gaten! Verder hebben we ook de nieuwe Sneakerjagers telefoon app gelanceerd, waar je nu elke dag een cadeautje kunt winnen als onderdeel van onze adventskalender actie. Download de app hier voor iOS of Android!