Skip to content
Staff Picks

Een Dr. Martens Top 10 voor herfst en winter

7 november 2022 17:39
Een Dr. Martens Top 10 voor herfst en winter

Dr. Martens of ‘Doc’ Martens behoren tot de meest gewilde schoenmerken ter wereld. In de loop der tijd zijn de laarzen min of meer trendy geweest, maar het merk heeft zich gevestigd als een integraal onderdeel van de modewereld. Maar heb jij jezelf ooit afgevraagd waarom de laarzen ‘Dr. Martens’ heten? Wij vertellen je wie Doc Martens is en welke populaire modellen je waar kunt bemachtigen voor de winter.

De geschiedenis van Dr Martens

We beginnen met een terugblik: Het verhaal van Dr. Martens begint in 1945, wanneer Dr. Klaus Märtens, een Duitse arts, een ski-ongeluk krijgt waarbij hij een ernstige voetblessure oploopt. In die tijd diende Märtens in de Wehrmacht en moest hij ondanks zijn verwonding in de superoncomfortabele militaire laarzen stappen.

Na de Tweede Wereldoorlog stelde Märtens zich daarom tot taak nieuwe en vooral comfortabele laarzen uit te vinden. Samen met zijn zakenpartner Herbert Funck recycleerde hij rubber van de Luftwaffe, dat toen, in 1947, verouderd was. De zool maakte de laarzen comfortabeler dan conventionele werklaarzen. De eerste laarzen werden dus bijna volledig gemaakt van restjes uit het leger.

In de jaren daarna breidde het bedrijf uit naar het Verenigd Koninkrijk en werden de laarzen al snel een vast onderdeel van de arbeidersklasse.

Tegenwoordig heeft het merk Dr. Martens zich stevig gevestigd in de modewereld en we verwachten dat de laarzen deze winter 2022 weer aan je voeten te vinden zijn.

Laten we eens kijken naar populaire modellen van Dr. Martens!

Populaire modelle van Dr. Martens

Dr. Martens 1460

via Overkill
via Overkill

We beginnen met een klassieker, maar opgewaardeerd met een soort gesp rond de veters. De laars heeft de klassieke gele stiksels en ook gele veters. Daarnaast zien we extra overlays.

WMNS AUDRICK CHELSEA

via AFEW
via AFEW

Een Chelsea laars allemaal voor onze WMNS: De DR. MARTENS WMNS AUDRICK CHELSEA. Hij heeft een dikke zool en een klassieke uitstraling. Wat vind je van het silhouet?

DR. MARTENS TARIK

via AFEW
via AFEW

Deze laars ziet er heel anders uit. Toch maken het gele stiksel en het karakteristieke hiellipje meteen duidelijk dat dit een Doc is. Gewoon een coole outdoor look.

1460 MONO BLACK SMOOTH

via BSTN
via BSTN

Deze laars heeft een zeer nette uitstraling. Want: Het komt zonder de gele naden. De 1460 is de originele laars van Dr. Martens en is ontworpen om lang mee te gaan. Naast de kenmerkende 8-ogen vetersluiting is de schoen voorzien van een gegroefde Air Cushion zool aan de zijkant en een hiellus.

1460 Toe Cap Bex

via Overkill
via Overkill

Next on the list: de Dr. Martens 1460 Toe Cap Bex. Het heeft een wit lederen bovenwerk en een lichtbruine rubberen zool. De veters en oogjes contrasteren mooi met de rest van de laars.

Dr. Martens Jarrick

via Overkill
via Overkill

De Dr. Martens Jarrick heeft een extra dikke look. De plateauzool is extra hoog en de laars ziet er supergroot uit aan de voet. Als je van een stevige stijl houdt, is dit de laars voor jou!

1460 PASCAL ZIGGY

via BSTN
via BSTN

De Dr. Martens Ziggy wordt geleverd met een gekartelde buitenzool en heeft daardoor een super edgy look. Verder verschilt het niet veel van de originele klassieker.

DR. MARTENS 101

via AFEW
via AFEW

De 101 laars heeft twee oogjes verwijderd uit het iconische 1460 silhouet, maar behoudt al het kenmerkende Dr. Martens DNA. Het gele stiksel maakt het direct herkenbaar als een Docs klassieker. De schoen zit lager op de enkel, staat op een stevige luchtgepolsterde zool en is afgewerkt met een AirWair riempje.

2976 CHELSEA BOOT BEX SQUARED

via Asphaltgold

De 2976 Chelsea Boot Bex Squared is Dr. Martens’ interpretatie van de klassieke laars. Voor de bovenkant gebruikt het merk het typische zwarte gladde leer met een lichte glans. Zoals het ‘squared’ in de naam doet vermoeden, is de teen van de laars niet typisch puntig maar recht.

1460 BEX SQUARED 8-EYE BOOT

via Asphaltgold

We sluiten onze lijst met de klassieker van alle Doc Martens: de 1460 BEX SQUARED 8-EYE BOOT. Dit silhouet heeft ook de kenmerkende gele stiksels en de AirWair hiellus.

Welk silhouet was jouw persoonlijke nummer 1? Laat het ons weten via Instagram. Om geen top 10 en andere sneaker highlights meer te missen, check regelmatig ons nieuws.