Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Converse All Star FAQ

22 januari 2023 14:52
De ultieme Converse All Star FAQ

Het is weer tijd voor een nieuwe ‘FAQ’! Deze keer gaat het om de Converse All Star. Wij beantwoorden uw meest gestelde vragen over het silhouet. Welkom bij de ultieme Converse All Star FAQ!

Waarschijnlijk kent iedereen de beroemde Converse Chuck Taylor All Star sneakers – dat is trouwens de volledige naam van het silhouet. Het sneaker model wordt over de hele wereld gedragen door jong en oud. Maar hoe is dit silhouet zo iconisch geworden?

Laten we beginnen met wat geschiedenis.

Converse All Star FAQ

De geschiedenis van Converse All Star

De Converse Rubber Shoe Company werd in 1908 opgericht door Marquis Mills. Hij begon schoenen te ontwikkelen met rubberen zolen – waar de naam vandaan komt. In 1917 begon het bedrijf met de ontwikkeling van een schoen speciaal voor basketballers. Het bedrijf deed het relatief goed in deze periode, maar het aantal verkochte schoenen was niet bijzonder indrukwekkend.

Converse All Star FAQ
Graduate Store

Dat veranderde toen Chuck Taylor bij het bedrijf kwam. Hij zag grote mogelijkheden in het ontwerpen van de schoen voor basketballers. Chuck Taylor was destijds basketballer voor de Akron Firestones en stond bekend om zijn vlotte woorden en unieke marketingideeën. Dus werd hij een ambassadeur voor Converse.

Het is dus aan Chuck Taylor te danken dat deze schoen toen door zoveel basketballers werd gedragen. Omdat hij enorm had bijgedragen aan het succes van Converse, besloot het merk in 1932 de iconische schoen naar Chuck Taylor te vernoemen: De Chuck Taylor All Star was geboren.

De Converse All Star FAQ

Nu weet je genoeg over de Converse All Star om punten te scoren bij je vrienden en kennissen! Laten we beginnen met de meest gestelde vragen.

Wat zijn enkele andere afkortingen/woorden voor algemene Converse All Star?

In de VS staat de Chuck Taylor All Star ook bekend als ‘Chucks’, ‘Cons’ of ‘Connies’. In ieder geval is de meest voorkomende naam “Chucks”.

Hoe passen de Converse All Star?

De Converse All Star valt iets groter uit. Daarom adviseren wij je een halve maat kleiner te bestellen. Draag je bijvoorbeeld maat 39, dan moet je de Converse All Star in een 38,5 bestellen.

Waar kun je Converse All Star kopen?

Je kunt de Converse All Star in bijna alle sneakerwinkels kopen omdat het model zo populair is. In onze sneakerzoekmachine kun je gewoon de naam van het model invoeren en wij laten je zien waar de sneaker verkrijgbaar is, hoeveel hij kost en in welke maten hij nog verkrijgbaar is.

Chuck Taylor All Star Lift Leather High Top

561676C · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

Chuck Taylor All Star Lift High Top

560845C · Prijs vanaf €66,-

Naar alle aanbieders

Wanneer kwam de Converse All Star uit?

De Converse All Star was één van de eerste silhouetten van Converse in 1923. Pas toen Charles ‘Chuck’ Taylor, basketballer bij de Akron Firestones, met Converse ging samenwerken, werd de Converse All Star omgedoopt tot de Converse Chuck Taylor All Star.

Converse All Star FAQ
Converse

Zijn Converse All Star trending?

Converse All Star zijn altijd trendy geweest en zullen dat waarschijnlijk altijd blijven. Het ontwerp en de materialen zijn sinds 1923 niet veel veranderd en toch is de sneaker nog steeds super populair. De relatief eenvoudige kick gebruikt alleen canvas voor de tong, het bovenwerk, de voering en de hielkap. Dit materiaal is niet alleen zeer gemakkelijk te reinigen en robuust, maar gaat ook eeuwig mee. Een cult sneaker!

Nog vragen?

Nu weet je alle belangrijke feiten over de Chuck Taylor All Star High. Als je nog meer leuke feiten over andere sneakers wilt weten, kijk dan in ons sneaker nieuws.

Bekijk onze sneaker collectie voor meer coole Converse All Star stijlen. Als je de nieuwste sneaker releases niet wilt missen, kun je ons ook volgen op Instagram of regelmatig onze release kalender checken.