Skip to content
Sustainability

Duurzame sneakers: een stap dichterbij het redden van de planeet

1 november 2020 09:16
Duurzame sneakers: een stap dichterbij het redden van de planeet

Sneakermerken beseffen steeds meer dat we meer aandacht moeten geven aan onze planeet. Daarom hebben top sneakermerken onlangs allemaal duurzame sneakers op de markt gebracht. Die er ook mega stijlvol uitzien. Zodat ook jij bij elke stap die je zet, iets voor het milieu kan doen, hebben we nu de beste duurzame sneaker op een rijtje gezet.

Nike Air Max 95 Canvas Pack

Laten we beginnen met een sneaker uit het Nike Canvas Pack. Deze Nike Air Max 95 is, net als alle andere Nike’s uit het pakket, gemaakt van gerecycled materiaal. De Air Max 95 is al 25 jaar lang een van de meest populaire Nike modellen.

Nike Air Max 95 NRG 'Recycled Canvas'

CK6478-001 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

adidas Stan Smith

Van de ene grote sneakerfabrikant naar de andere. Ook adidas maakt sneakers van gerecyclede materialen. Hier hebben we de adidas Stan Smith voor je. De signature sneaker van de voormalige tennisser, die al jaren wordt gedragen, is nu ook beschikbaar als een duurzaam geproduceerde sneaker. De sneaker is altijd een van de meest versleten schoenen op straat geweest. Nu de sneaker er ook milieuvriendelijk is, is dit zeker een stap dichterbij het redden van onze planeet. Qua design is de duurzame Stan Smith niet anders dan alle andere Stan Smith sneakers. Eenvoudig met kleine, maar fijne details.

adidas Stan Smith Clean Classic 'White'

FV0534 · Prijs vanaf €49,-

Naar alle aanbieders

Veja Urca Cwl

Na de twee grootste sneakerfabrikanten, komen we nu bij een relatief klein bedrijf: Veja. Als kleine samenvatting van wat Veja is: Het begrijf legt veel nadruk op eerlijke arbeidsomstandigheden, eerlijke mode en 100% duurzame materialen. Sommige sneaker zijn zelfs gemaakt zijn van veganistische of plantaardig gelooid leer of gerecyclede plastic flessen. Wat de sneaker veganistisch maakt. De sneaker zijn ook nog eens, super stijlvol, zoals de Veja Urca Cwl. Die kun kopen via onderstaande link.

Veja Urca CWL

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Reebok club c

Terug naar een grotere speler in het sneakerspel, Reebok. Reebok heeft ook een absolute klassieker ontwikkeld, die met duurzame materialen is geproduceerd. Het silhouet is bewaard gebleven in het ontwerp, zoals we die al heel lang kennen. Om de sneaker duurzaam te maken, is de wollen bovenkant gemaakt van maïs. In de winter houdt dit nieuwe bovendeel je voeten lekker warm.

Reebok Club C Wool & Corn Schoenen

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Converse Chuck Taylor All Star

In zo een lijst vol met klassiekers, kan de Chuck Taylor natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar heeft Converse ook zijn klassiekers als milieuvriendelijke versie uitgebracht. De helft van de sneakers is gerecycled polyerster en de andere helft is gerecycled afval. Dit is te zien op het bovenwerk van de snekaers. De Converse All Star heeft een super kleurrijke tint, wat de klassieker moderniseert.

Renew Chuck Taylor All Star High Top

169419C · Prijs vanaf €29,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Canvas pack

We zijn dit blog begonnen met een Nike sneaker uit en Canvas Pack en eindigen de lijst van de beste duurzame sneakers hier ook mee. De Nike Air Max 90. Net de Air Max 95, viert de Air Max 90 dit jaar zijn verjaardag. Het enige verschil is, dat de Air Max 90 nog ouder is, hij viert namelijk zijn 30 jarige bestaan. Naast alle OG releases die dit jaar terug keren, zijn er dit jaar nog meer speciale Air Max 90 releases. Bekijk ze allemaal in de sneaker release kalender!

Nike Air Max 90 NRG 'Recycled Canvas'

CK6467-001 · Prijs vanaf €115,-

Naar alle aanbieders

Alle sneakers die hier boven staan zijn al uitgebracht en te shoppen via onze website. Als je meer wilt weten over duurzaamheid in de sneaker wereld, kun je onze Sneakerjagers Pure podcast checken! Hier praten we over hoe de sustainable sneakerwereld in elkaar zit en stellen we kritische vragen.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date