Skip to content
Upcoming

Drie Japanse collabs voor de adidas Samba

15 mei 2018 13:56
Drie Japanse collabs voor de adidas Samba

Terwijl adidas zijn roots in Duitsland heeft maakt het regelmatig collabs met Aziatische merken. Nu is adidas niet met 1 maar met 3 merken de samenwerking aan gegaan. In dit adidas Samba X Japan pack zitten drie sneakers.

De adidas Samba is een sneaker die veel mensen wel eens hebben gehad. Het is een veelzijdige sneaker die al in veel verschillende colorways uitgekomen is en met verschillende materialen.

Bape is met de jaren steeds groter geworden in Europa en heeft de weg makkelijker gemaakt voor andere Japanse en Aziatische streetwear merken om in Europa van de grond te komen. Het merk heeft de bekende aap als logo maar is ook bekend met van de haaien tanden. De Samba heeft een rode suede upper, de drie adidas strepen hebben een lichte camo print die enkel opvalt als je erop let.

Neighborhood heeft dit jaar al een collectie met adidas uitgebracht, check deze hier. Neighborhood staat bekend om de stoere en uitgewerkte collectie. Het merk gebruikt niet te vaak felle kleuren maar kiest vaak voor zwart en wit. Als het wel de felle kleuren gebruikt is dit vaak om contrast aan een artikel te geven. Zo ook bij de Samba, de sneaker heeft een volledig zwarte colorway met fel groene accenten zoals de adidas strepen en de branding op de hiel.

Een misschien wat minder bekend merk is White Mountaineering. Een Japans merk dat streetwear combineert met fashion. Zo zie je in de collectie stukken die op sportkleding gebaseerd zijn maar ook op meer casual kleding. Voor de Samba hebben ze gekozen voor een zwarte colorway en een witte midsole. De adidas strepen zijn van een donkergrijze kleur. Op de voorkant van de sneaker staat de tekst White Mountaineering.

De release staat op 30 mei, of dit alleen voor Azië is of ook direct voor Europa is nog even afwachten. Houd voor updates Sneakerjagers en de releasekalender in de gaten.


adidas Samba X A Bathing Ape

Releasedatum: 30 mei 2018
Stylecode: F36707


adidas Samba X Neighborhood

Releasedatum: 30 mei 2018
Stylecode: F35867


adidas Samba X White Mountaineering

Releasedatum: 30 mei 2018
Stylecode: F35868