Skip to content
Watch

DJdoforLOVE – The Turnover episode 73

3 juni 2023 16:00
DJdoforLOVE – The Turnover episode 73

Welcome back bij een nieuwe aflevering van The Turnover, gehost door DJ Turne en powered by Sneakerjagers. In The Turnover draait DJ Turne of een speciale gast een set voor ons. Elke week komt er een nieuwe set online. Gasten als DJ Deloin, DJ Solange en Shaeef gingen al voor en deze week draait DJdoforLOVE de beste tunes. Lees hier alles over de komende aflevering.

DJdoforLOVE

DJdoforLOVE (@djdoforlove) is een Nederlandse DJ met een passie voor hiphop en reggae. Hij startte op een jonge leeftijd met het maken van muziek en drumde tijdens zijn jeugd. Tijdens zijn middelbareschooltijd in de jaren 90 raakte hij bekend met het hiphopgenre en was hij direct verkocht. Na het draaien op verschillende huisfeesten is DJdoforLOVE nog altijd dagelijks achter het paneel te vinden.

The Turnover DJdoforlove
The Turnover DJdoforlove

In zijn sets draait DJdoforLOVE hiphopplaten en funky, reggae platen aan elkaar. Van oude klassiekers, tot aan swingende bangers, DJdorforLOVE weet ze zonder moeite aan elkaar te draaien en zorgt voor een relaxte sfeer in zijn mixtapes. Via Soundcloud kun je de tapes van de Nederlandse DJ beluisteren.

In The Turnover draait DJdoforLOVE tunes van Tupac, Kaytranada en mixen van De La Soul. Kortom, een swingende set om je weekend goed mee te starten.

Q&A DJdoforLOVE

  1. Wat is je all-time favourite nummer?
    ‘Waiting In Vain’ van Bob Marley.
  2. Wat is de meest bijzondere plek waar je ooit gedraaid hebt?
    In 2006 reisde ik door Afrika met mijn beste vrienden en onze rugzakken. We namen bussen van Johannesburg helemaal tot in Tanzania, waar we via een van onze vrienden van Africanhiphop.com een DJ genaamd DJ Cool Para ontmoette. Hij was de go-to DJ in Zanzibar en leidde een, hoe zou ik dat zeggen, interessant leven. Gedurende de week nam hij ons mee naar allerlei incrowd plaatsen. Ik weet de precieze naam van de locatie niet meer, maar hij liet me daar draaien. Het was een soort lokaal event wat het erg bijzonder maakte. Die avond is me erg bijgebleven.
  3. Als je voor de rest van je leven nog maar één artiest zo mogen draaien, wie zou je kiezen?
    Bob Marley, opnieuw en opnieuw en opnieuw….
  4. Wat is je laatst gekochte sneaker?
    Recent heb ik de Axel Arigato Marathon R-Trail gehaald.
  5. Wat is je holy sneaker grail?
    Misschien kan iemand die dit leest mij inlichten, in 1998 of ’99 had ik een Nike Cortex Classic van hennep, een beige schoen met als het goed is een blauw Nike logo op de tong. Ik heb deze nooit meer kunnen traceren.
  6. Over welke toekomstige muziek releases ben je het meest excited?
    Ik wacht nu op het (postume) Tony Allen album dat in juli uitkomt. Ik kan niet wachten om dat te horen. Maar ja, het enige waarvoor je me wakker kunt maken en excited over kunt krijgen, is een nieuw Outkast album.
  7. Wat is je favourite sneaker om in te draaien?
    Ik draai het liefste op de Chuck 70’s. Deze voelen als flipflops.

The Turnover afleveringen

Mocht je benieuwd zijn naar de voorgaande afleveringen van The Turnover, neem dan een kijkje op onze Watch-pagina. Hier vind je alle sets van DJ Turne en gasten. Daarnaast kun je de sets ook via de Sneakerjagers Mixcloud-pagina beluisteren.