Skip to content
Watch

DJ Turne – The Turnover episode 70

11 maart 2023 16:00

Welkom terug bij een nieuwe aflevering van The Turnover, gehost door DJ Turne en powered by Sneakerjagers. Elke week draait DJ Turne of een speciale gast een set voor ons. Gasten als DJ Deloin, DJ Solange en Shaeef gingen al voor en deze week draait DJ Turne zelf de beste tunes met hiphopgroep De La Soul centraal.

De La Soul tribuut

In de aflevering van deze week staan de nummers van hiphopgroep De La Soul centraal. De hiphopgroep, bestaande uit de leden Kelvin ‘Posdnous’ Mercer, Dave ‘Trugoy the Dove’ Jolicoeur en Vincent ‘Pasemaster Mase’ Mason, kwamen in 1989 met hun debuutalbum ‘3 Feet High and Rising’. Het album was direct een succes en kwam met hits als ‘Me Myself and I’, ‘The Magic Number’, en ‘Eye Know’.

In tegenstelling tot de hiphop groepen die destijds veel gedraaid werden, denk aan N.W.A., Public Enemy en Mobb Deep, waren de nummers van De La Soul wat meer genuanceerd. De groep neigde meer naar stijlen als jazz, funk en reggae, in tegenstelling tot de gangsta rap dat in die jaren populair was. Anno 2023 is de hiphop groep weer relevanter dan ooit en zijn de eerste albums van De La Soul te beluisteren op diverse streamingsdiensten. Dit net na het overleiden van lid ‘Trugoy The Dove’ op 12 februari 2023.

Vanaf 3 maart 2023 zijn albums als ‘3 Feet High and Rising’, ‘De La Soul Is Dead’, ‘Buloone Mindstate’, ‘Stakes Is High’, ‘Mosaic Thump’ en ‘Bionix’ te beluisteren op platforms als Spotify en Apple Music. Ook bij The Turnover kun je nu de nummers van De La Soul beluisteren met DJ Turne achter de panels.

Vorige afleveringen

Mocht je na de aflevering geïnteresseerd zijn in voorgaande afleveringen van The Turne, check dan de ‘Watch’-pagina op Sneakerjagers. Hier lees je ook meer over de gasten in de uitzendingen en kun je de setlist bekijken. Op de Sneakerjagers Mixcloud-pagina zijn de afleveringen te beluisteren.