Skip to content
Watch

DJ Turne OutKast special – The Turnover Episode 55

8 oktober 2022 16:00

Welkom terug, muziekliefhebbers, bij een gloednieuwe aflevering van The Turnover. Deze week hebben we in plaats van een gast, de man zelf, DJ Turne, die een geweldige set voor jullie draait. Turne zal de warmte opvoeren met nummers van het legendarische hip-hop duo, OutKast!

OutKast

OutKast is een, nu opgeheven, hiphopduo bestaande uit de uit Atlanta afkomstige rappers André “3000” Benjamin (vroeger bekend als Dré) en Antwan “Big Boi” Patton. Het duo werd opgericht in 1992 en was actief tot 2007, toen ze een hiaat namen en beiden een solocarrière nastreefden. In 2014 kwamen ze echter weer bij elkaar om hun 20-jarig bestaan te vieren. Dat jaar traden ze op op meer dan 40 festivals wereldwijd, te beginnen met Coachella Festival in Californië. Na hun laatste optreden in oktober 2014 vervolgde OutKast hun hiatus.

OutKast wordt vaak gezien als een van de meest invloedrijke hip-hop acts aller tijden. Met hun ingewikkelde teksten, memorabele melodieën en positieve boodschappen hielpen ze de zuidelijke hiphop te populariseren. Ze kregen ook lovende kritieken en commercieel succes in het midden van de jaren ’90 en begin jaren ’00, terwijl ze experimenteerden met verschillende genres zoals funk, psychedelica, jazz en techno.

OutKast is ook een van de meest gedecoreerde hiphopgroepen aller tijden met 6 Grammy Awards. Rolling Stone magazine plaatste hen op nummer 7 van hun ’20 Greatest Duos of All Time’. In hun tijd samen maakten ze 6 studioalbums en een greatest hits release, die in totaal meer dan 20 miljoen platen verkochten.

The Turnover wekelijkse afleveringen

Als je een OutKast fan bent of een echte old-school hiphop fan, dan wil je deze speciale set van DJ Turne in The Turnover show zeker niet missen. The Turnover wordt je gebracht door Sneakerjagers, vergeet niet onze Instagram te volgen om nooit meer nieuwe, wekelijkse, afleveringen te missen. Je kunt ook eerdere afleveringen checken via onze ‘Watch’ pagina of met onderstaande knop.